Wpis z mikrobloga

#it #informatyka #apple #mcbook #komputery #laptopy

Mirki, jakie McBook ma wady o których powinienem wiedzieć? Cel: praca stricte biurowa, proszę bez śmieszkowania, pytam całkiem poważnie o wasze negatywne doświadczenia, bo o zaletach się naczytałem.
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kmds: dla mnie klawiatura za mały skok, znaczy używałem go z 10-15 minut w Applestore ale i tak w porównaniu do mojego X220 to klawiaturę ma gorszą o wiele, za to ma lepszy ekran :/ no i nie wiem jak Ty ale ja serio używam portów USB/Jack/Ethernet/VGA w laptopie
  • Odpowiedz
@kmds: mam pro. Potrafi sie grzać przy paru otwartych aplikacjach, zdarza się ze p--------e taczpad po roku ( mi na szczescie nie, ale znajomym tak), moze brakowac portów, ale to zależy od potrzeb. Na pewno macbooka 2017 (tego z usb-c) kupowac nie warto, najlepsza seria to byla az do late2015 z nvidią, te na radeonie są słabsze.
  • Odpowiedz
@kmds: Klawiatura na Macu jest męcząca, w pracy na stałe mam podpięta zewnętrzną i Ctrl z CMD przestawione na Windowsową wersję. Kolejny minus to przycisk Power zaraz nad Backspacem do czego trzeba się przyzwyczaić ( ͡° ʖ̯ ͡°) No i oczywiście cena, która jest jakąś kpiną :D

Generalnie jeżeli to praca biurowa i laptop większość czasu będzie leżał na biurku to nie widzę sensu w kupowaniu
  • Odpowiedz
@kmds: mi przeszkadzało na początek umiejscowienie klawiszy, ale na szczęście można je przestawić. Minusem jest włączanie wiatraka czy renderowaniu filmów.
  • Odpowiedz
@Wyrazisty: jako użytkownik prywatny, w domu - mogę każdy ruch przemyśleć, rozważyć
w pracy, w wirze zadań czasami tego czasu nie ma

wymagać od każdego rozważności w Internecie to tak jak wymagać od każdego kierowcy zdolności czyszczenia odmy. Samochody nie są dla mechaników, a internet nie jest dla informatyków
  • Odpowiedz