Aktywne Wpisy
Hopsa +10
Czym mogę pozytywnie zaskoczyć chłopaka z którym się od jakiegoś czasu spotykam?
Jakie cechy powinna mieć w dzisiejszych czasach dziewczyna z którą chce się być?
Staram się wymyślać jakieś fajne plany nawet na luźne randki, seks też staram się żeby był fajny i nie robię tego na siłę, próbuje jakoś pokazywać się za każdym razem w różnych innych stylówkach fajnych i ogólnie staram się pokazywać swoje zaangażowanie w relacje.
Nie pisze z
Jakie cechy powinna mieć w dzisiejszych czasach dziewczyna z którą chce się być?
Staram się wymyślać jakieś fajne plany nawet na luźne randki, seks też staram się żeby był fajny i nie robię tego na siłę, próbuje jakoś pokazywać się za każdym razem w różnych innych stylówkach fajnych i ogólnie staram się pokazywać swoje zaangażowanie w relacje.
Nie pisze z
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Jest pomysl na wordpressowy plugin, ktory chce zrealizowac, model freemium (core za darmo + addony za $) albo od razu platny z gory caly pakiet, jeszcze nie wiem co sie lepiej sprzeda. Samo kodowanie sobie ogarne lajtowo, ale jak zabezpieczyc taki plugin zeby sobie jakis hindus nie kupil licencji i nie wystawil u siebie za polowe ceny?
Moge sobie jakis server w node/php postawic zeby sie plugin z nim komunikowal ale nie wiem co dalej, jak sprawdzac czy uzytkownik ma licencje, sprawdzac po URL i porownywac w bazie danych czy taka strona ma uprawnienia do pluginu?
1. Kod w co najmniej kilku dobrze ukrytych miejscach laczy sie z serwerem.
2. Na serwerze masz liste stron ktore moga uzywac.
3. uzytkownik dodaje jedna strone/wiele stron (zalezy jak chcesz licencje rozegrac)
4. Serwer weryfikuje i odpowiada czy wszystko ok
if (check($_SERVER['url']) === false) { echo 'ty zlodzieju #!$%@? plac za plugin'; }
to sobie ktos wejdzie i zakomentuje takie cos i bedzie mu dzialac plugin bez tego
wiec plugin powinien robic zapytanie do mojej appki i sprawdzac czy klucz pasuje do url, jak nie to die('dawaj kase') i elo?
@qwertyu: nie chce zdradzac dopoki go nie wydam, ale pomysle tez czy taki model przejdzie
IMHO kluczowe byłoby tutaj wypracowanie wartości właśnie w tych add-on'ach płatnych. Tak aby wartością była twoja platforma a nie plugin sam w sobie. Wiele dużych
Jezeli zajmujsez sie takimi sprawami to napisze do Ciebie jak juz osiagne jakas mala sprzedaz
Komentarz usunięty przez autora
masz jakies linki pod reka co moga mi sie przydac do samego developmentu pluginow i jestes sam w stanie polecic (oprocz codexu)?
@Melcma: Dawaj znać nawet i wcześniej, kosztami nie musisz się przejmować - dla mnie to zawsze kolejny ciekawy przypadek który mogę wspomóc od początku :) Dobra identyfikacja wizualna i brand hero robią wiele w takich sytuacjach, MonsterInsights (Analytics dla WP) to dobry przykład. Niedawno dla jednego z Mikrów przygotowywałem np. https://issuu.com/maciejj.czech/docs/urban_fox_-_logo_flatten_no_jpg