@Leinnan: -xbps,mogę zainstalować od razu gotowy pakiet,lub zbudować go ze źródła(xbps-src) -runit,pisanie skryptów dla niego wygląda jak pisanie skryptów powłoki (dosłownie),runit jest także esencją zasady (KISS) -ekstremalna minimalność po zainstalowaniu systemu. -dostępna alternatywa dla glibc,o nazwie musl.
@JesusLoveYou: fajnie, fajnie, ogolnie to wyglada lepiej niz na i3, ale jest jedna sztuczka ktorej mi brakuje. Otoz mam np. taki uklad okien. Jak przeniesc opere na lewa strone zeby zajmowala lewa polowe ekranu? W i3 skrot przestawiania byl w stanie "wyciagnac" okno, a tutaj tylko przestawia. Jeszcze mi zostalo skonfigurowac fonty, stery dzwieku i jakis pasek na gore wstawic. Masz jakies ciekawe programy w uzyciu? :)
@JesusLoveYou: ee tam. Wziąłem dmenu_recency z manjaro. Bardziej mi chodziło o jakieś panele ustawień, bmenu jest trochę niedoruchane. Jeszcze kombinuję z paskiem bo coś nie hula no i dalej nie wiem jak wyciągać te okna.
@JesusLoveYou: nie rozciągać tylko wyciągać. Żeby z widoku który pokazałem wyżej mieć taki. No i byłoby super jakby nowe okna dzieliły zaznaczone okno na pół, a nie jak teraz zastępowały, a resztę jakoś tam upychało według swojej woli.
źródło: comment_25jq74Hi5NZvRdisJvy1oyRwXLqi9GnQ.jpg
Pobierzźródło: comment_phjAo9GckZdtfIMedNrUpmJTN7kXoh9v.jpg
Pobierzźródło: comment_MlOnq8VL81bAZ08hHrFVHpMN4k6egEsg.jpg
Pobierz-xbps,mogę zainstalować od razu gotowy pakiet,lub zbudować go ze źródła(xbps-src)
-runit,pisanie skryptów dla niego wygląda jak pisanie skryptów powłoki (dosłownie),runit jest także esencją zasady (KISS)
-ekstremalna minimalność po zainstalowaniu systemu.
-dostępna alternatywa dla glibc,o nazwie musl.
Jeszcze mi zostalo skonfigurowac fonty, stery dzwieku i jakis pasek na gore wstawic.
Masz jakies ciekawe programy w uzyciu? :)
P.S.: lolcat mam
źródło: comment_8YLciJcAZbWAkCer4KgTsQlFzOGabDk3.jpg
Pobierzsuper + ppm
No i byłoby super jakby nowe okna dzieliły zaznaczone okno na pół, a nie jak teraz zastępowały, a resztę jakoś tam upychało według swojej woli.
źródło: comment_U3EyFricCrQfwg5GiblzjiFMIM23nWxT.jpg
Pobierz