Wpis z mikrobloga

#linux #sysadmin #admin #linux

Hej.

Szukam kogoś, kto mi ogarnie serwer (zabezpieczenia, szybkość itp.) i doradzi gdzie kupić dedyka w USA.

Bo już mam dość tych niby "managed hostingów".

Generalnie osoba która wie, gdzie kupić fajnego dedyka, ustawić go odpowiednio i pilnować, żeby się nic złego nie działo.

Na dłuższą współpracę szukam, płaca oczywiście co miesiąc.

Ktoś chętny? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 20
@fervi: No i właśnie o to się rozchodzi, szukam kogoś kto znajdzie dobry serwer, weźmie może nginxa bo szybszy (nie wiem, nie znam się) i będzie pilnował żeby sajt szybko chodził (400k uu miesięcznie).

Panie @GratisLPG co Ty na to?
@GratisLPG: Fajnie jest mieć trochę takich serwerów i ogarnąć je tak, że można zapomnieć hasło i tylko przelew przychodzący na konto przypomina Ci, że faktycznie czymś administrujesz ( ͡ ͜ʖ ͡)
@carlo497: Pewnie że są takie których praktycznie nie trzeba ale typowo www + smtp + imap + panel + baza i masz komplet który wymaga regularnego łatania. A najlepiej jeszcze weryfikacji logów co jakiś czas i fail2ban by się przydał :D
@houk: fail2ban wysyłający bany na sam router to u mnie standard. Powiem Ci, że ten pakiet co podałeś poza luką w sslach z koncówki grudnia 2016 też nie miał nic do łatania.