Wpis z mikrobloga

Poleci ktoś jakąś fajną gierkę, która nie będzie miała w sobie z-------o otwartego świata z misjami pobocznymi, masą rpgowych rzeczy, opcji dialogowych do wyboru i masę cutscenek. Skończyło się na tym, że ogrywam sobie serie Portal i Half life po raz 5 bo nie ma w co grać. Jak próbowałem grać w coś pokroju wiedźmina czy skyrima to mnie normalnie telepało na krześle z tego jakie te gry są nudne.

Uwielbiam Portale, Half Lify, Painkillera, Wolfensteiny, Bioshocki, Titanfalla 2, Firewatcha, Inside, Limbo, Raymany, generalnie strzelanki, platformówki, gry logiczne, ale podchodzi mi raczej każdy gatunek z wyjątkiem rpgów i symulatorów
#gry
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RodowityNiepolomiczanin: przekonaj się do RE, serio ( ͡° ͜ʖ ͡°) czwórkę remake przeszłam jakoś dwa lata temu - grało się sztosiwo, natomiast od lutego tego roku wjechało po kolei - remaster 2 i 3, Requiem, 7 i teraz leci Village ( ͡° ͜ʖ ͡°) coraz bardziej mnie męczą otwarte światy na 70h i pierdyliard zadań fedexowych, RE jest tym czego szukam ostatnio
  • Odpowiedz
@brazowooka_eM: ja tam jestem fanem fabuły w drugiej części także. Plus gameplay na wyższym poziomie trudności to jest absolutny banger - system walki i skradania jest mega kompaktowy, a jednocześnie pozwala na mnóstwo rozwiązań. Kochałem oryginalne RE4 i uważam, że TLOU2 wzięła z niego co najlepsze plus ND dodało mnóstwo własnych pomysłów. Ostatnio ogrywałem RE Requiem i nieraz uśmiechałem się pod nosem, gdy widziałem, że tym razem to Capcom wzorował
  • Odpowiedz
@RodowityNiepolomiczanin: diablo 2 resurrected - prosty hack and slash ;) wszystkie "misje poboczne" możesz zignorować ;) Coś słyszałem że System Shock 2 też będzie miał (albo i już ma?) swojego remastera. Fabularnie ta gra jest mega, choć jest tam trochę myślenia.
  • Odpowiedz