Aktywne Wpisy
comanchee +13
Ej mirki z #wykop30plus, czy zauważyliście w swoim życiu pewien moment, gdy ostatnie grupy towarzyskie się rozsypują, ludzie okopują się w związkach i nie wychylają poza nie nosa, z wyjątkiem własnych najbliższych przyjaciół? Chyba znalazłem się w takim punkcie, gdzie dawni znajomi przestają się do siebie odzywać, nikt niczego już nie proponuje i wychodzi że wszystkim to pasuje.
Croll +1
Mircy mam pytanie jest jakiś sposób żeby uzupełnić żelazo bez tabletek? Choruję na WZJG, byłem w szpitalu i przy wypisie dostałem receptę na żelazo. Niestety przyjmowanie żelaza w tabletkach wywołuje straszne objawy, bóle brzucha, zaparcia, gazy i to jest tak nasilone, że nie jestem wstanie funkcjonować, do tego ciemne stolce itd Pierwszy raz w życiu nie jestem wstanie przyjmować przepisanych tabletek. #zdrowie
TLDR - Im mniejszy wynik tym demokracja ma się lepiej
I wiecie co, zdziwienia nie ma, bo Polska osiągnęła najgorszy wynik w historii badań!
Ocena Rządu Demokratycznego - spadek 2.75 do 3.25
- polaryzacja i brak zgody w podejmowaniu decyzji
- przyjmowanie projektów ustaw bez odpowiednich konsultacji społecznych
Społeczeństwo obywatelskie - spadek z 1.50 do 1.75
- Kampania negatywna przeciwko NGOsom
- Wzmożenie działalności skrajnie prawicowych organizacji
Niezależność mediów - spadek z 2.75 do 3.00
- Przemiana mediów publicznych w tubę propagandową
- Ograniczenie reklam spółek rządowych w mediach prywatnych
Lokalna władza demokratyczna - spadek z 1.50 do 1.75
- Wzrost centralizacji nadzoru nad szkołami
- Nagonka na część polityków samorządowych oraz plany ograniczenia możliwości ich pracy
Wymiar Sprawiedliwości i jego niezależność - spadek z 2.75 do 3.25
- Daleko idące reformy TK, które to spowodowały jego blokadę
- Zagrożenie praworządności w Polsce
Ogólna ocena Demokracji w Polsce spada z 2.32 do 2.57
Jest to najgorszy wynik naszego kraju w historii przeprowadzanych badań: w 2008 roku (oceniający rok 2007) Polska miała drugi najgorszy wynik (2.39). Najlepiej wypadła w raporcie za 2012 (2011) rok - 2.14
Ale spoko, nie jesteśmy sami:
Węgry - Spadek z 3.29 do 3.54
Rosja - Spadek z 6.50 do 6.57
To już takie Kraje jak Ukraina czy Białoruś się bardziej "demokratyzują"...
Polecam przeczytać cały raport. Ze szczegółami są przedstawione "dokonania" Rządu PiS
Czekamy jeszcze na raport Freedom of the Press. Jestem też ciekaw, kiedy Reporterzy bez granic ogłoszą swój raport za rok 2016...
#neuropa #4konserwy #polityka #bekazpisu #freedomhouse #raport #demokracja #dobrazmiana
Możesz zapisać/wypisać się klikając na nazwę listy.
Dodatek wspierany przez Cebula.Online
Masz problem z działaniem listy? A może pytanie? Pisz do IrvinTalvanen
Soros zniknoł, zaginoł na zawsze?
Nie mogę się doszukać info na ten temat w historii edycji artykułu...
pic rel
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Goofas: całą resztą spoko, ale to jako minus w niezależności mediów? Przecież reklamy spółek rządowych mogą być jednym ze sposobów na przekupstwo mediów prywatnych.