Wpis z mikrobloga

Ej mirasy z #apple i #iphone mam pytanie.

Jak jest w końcu z tymi mistycznymi blokadami iCloud np na 6S (iOS 10/10.x)? Widzę od cholery ofert z telefonami za które chcą 30-40% ceny (oczywiście odsiewając te z------e bez dokumentów, pudełek itd) - czy jest jakaś oficjalna (bądź mniej), działająca metoda która pozwala to zdjąć czy trzeba szukać serwisów które za kilka szekli magicznie nam odblokują telefon a w domu raczej tego nie da rady zrobić?

Jak dotąd przebiłem się przez setki filmów "100% GUARANTEED IPHONE 6S/7S/99SMINUS ICLOUD LOCK BYPASS" i zauważyłem to:
- jest szansa, że zapełni się pamięć poprzez wpisywanie emotek w nazwę wifi i potem przejdzie się do ekranu głównego i potem z górki
- w jakiś magiczny sposób (?) da się to ogarnąć poprzez support
- stawia się serwer na PC i iPhone myśli, że aktywuje się w oficjalnych serwerach jabłka a jednak nie i to niby działa, ale chyba iOS <10

Odblokowywał ktoś tak telefon albo miał bliższą/dalszą styczność z blokadami iCloud?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mugenDeath: nie ma szans zdjąć ta blokadę i żadne bypass Ci nie pomoże. Mając taki telefon możesz bypass-em tylko uruchomić przeglądarkę i latarkę. Ogólnie nie kupuj , telefon z taka blokada iCloud nadaje się tylko na części.
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: Niby można ale troche mija się z celem wydanie 600-800zł na telefon i niemal drugie tyle na magiczne sposoby odzyskania wszystkiego.

W sumie mógłby przejść nawet JB + działający appstore i więcej mi do szczęścia nie potrzeba, cóż, na ten moment chyba za dużo kombinowania ale kiedyś chyba kupię takiego lumpa i spróbuję coś podziałać.
  • Odpowiedz