tptak tptak 13.04.2017, 20:54:36 8 + Mazurek dla cukrzyków, prawie dla weganów (na końcu nie chciało mi się szukać oleju kokosowego). Razowy, z mąki orkiszowej, z masą Orzechowo-daktylową, z czekoladą gorzką.#gotujzwykopem #pieczzwykopem #wielkanoc #mazurek #cukrzyca #weganizm źródło: comment_bHy9beJ2aYwk0uviPqG1PDWBcR7N6zX1.jpg Pobierz
tptak tptak 14.04.2017, 05:39:43 1 + @matti05: http://www.napolslodko.com/kruchy-razowy-mazurek-daktylowo-orzechowym-kremem-bez-cukru-weganski/#Tylko przeliczyłem na moją blachę. I wiórki kokosowe zastąpiłem mielonymi orzechami laskowymi, masy daktylowo orzechowej zrobiłem więcej niż przepis nakazywał (użyłem nerkowców, migdałów i laskowych), a czekolady półtorej tabliczki, nie wiem jak 20 g miało wystarczyć.
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #wielkanoc #mazurek #cukrzyca #weganizm
źródło: comment_bHy9beJ2aYwk0uviPqG1PDWBcR7N6zX1.jpg
PobierzTylko przeliczyłem na moją blachę. I wiórki kokosowe zastąpiłem mielonymi orzechami laskowymi, masy daktylowo orzechowej zrobiłem więcej niż przepis nakazywał (użyłem nerkowców, migdałów i laskowych), a czekolady półtorej tabliczki, nie wiem jak 20 g miało wystarczyć.