Wpis z mikrobloga

#webdev #programowanie #javascript #pracait #wroclaw

kiedyś już pytałem, ale zaraz z frustracji zacznę walić głową w ścianę.

poszukuję zatrudnienia jako junior js /frontend we wrocławiu, chociaż na siłę zdalnie też mogę. Ktoś wie gdzie szukają, zna kogoś kto szuka? dawać znać
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DannyMurillo: byłem na jednej na javascript software engineer. szukam z 3 miesiąc. wysyłam oferty do wszystkiego co się rusza, tyle że nie mogę tego znaleźć zbyt wiele, a jak znajdę to potem dostaję testy z php.
  • Odpowiedz
@MKULTRA: no opcje są 3.
1. Nie masz skillsów i jeszcze poćwicz.
2. Masz skillsy, ale nie umiesz ich zaprezentować na repo i rozmowie.
3. Nie mam popytu na takich jak Ty i wtedy już musisz kombinować czy podbijać skille, zmieniać miasto, zmieniać język czy liczyć, że coś się zwolni i Cię wezmą.
  • Odpowiedz
@MKULTRA: Teraz jest troszke ciezej, ale zauwazylem ruch w tej kwestii, coraz wiecej ogloszen sie pojawia.
1. Rozwin umiejetnosci / cwicz cos nowego zebys zawsze mogl powiedziec co np obecnie robisz 2. Zmien swoj stan mentalny i postaraj sie zaprezentowac w inny sposob.
  • Odpowiedz
@xDrope: ja i tak nie jestem z wro i aktualnie jak już to dojazd pks 70km, więc zmiana miasta raczej odpada. cały czas coś robię chociaż z 2 zadanka z codewars dziennie czy ogarniam jakieś nowe rzeczy.

Zmien swoj stan mentalny i postaraj sie zaprezentowac w inny sposob.

@repulsive: stary ja mam aspergera i dla mnie wysiłkiem jest nie zrobienie z siebie debila w sklepie xDD
  • Odpowiedz
@MKULTRA: Nie dostawałeś feedbacku? Zawsze pytaj jak możesz o feedback czemu odpadłeś. Weź repo, sprawdź czy umiesz coś więcej niż tam jest i jeśli tak zrób projekt, gdzie pokażesz więcej. No i dalsza nauka. W te 3 miesiące pewnie niejedna osoba doszłaby od zera do czegoś w angularze, więc takie przedziały czasu dają duże pole do manewru i podbijania skillsów. Testy jednostkowe, korzystanie ze wszystkich dobrodziejstw (dobrze skonfigurowane środowisko) +
  • Odpowiedz
@xDrope: ja to stary doskonale rozumiem i nie jest to tak, że zrobiłem stronkę z tutorialu i szukam pracy. No teraz dostałem, że nie bo korpomowa, ale mnie to nie ździwiło, bo to stanowisko dla regulara jest, a nie gościa bez komercyjnego doświadczenia. Wcześniej feedback ograniczał się do "My szukamy frontendowca z php".
  • Odpowiedz