Wpis z mikrobloga

@Muraku: nie wiem na ile pozwala budowa tego laptopa, ale myślałeś o dołożeniu RAMu? Dokupić drugą kość 1GB, ewentualnie wsadzić jedną 2GB to w przypadku takiego lapka kilkanaście złotych, a różnica w wydajności może być znacząca
  • Odpowiedz
@Muraku: do tego netbooka to powinieneś zainstalować 64 bitowy system (starter jest 32bit, może być jakiś home premium) i możesz wrzucić ssd i więcej ramu 2-4gb i wtedy będzie się nadawać do czegokolwiek Ale to już może być kilkukrotnosć ceny tej zabawki.
  • Odpowiedz
@Muraku: mam ten sam notebook. Niestety nie wydusisz nic z niego. Możesz spróbować lekkie distro linuxa albo win7 lite (odchudzone). Obawiam się ze SSD niewiele tu zmieni
  • Odpowiedz
  • 0
@barrus89 A jak Ci chodzi na win7 lite? Ścina się, czy jakoś daje radę? Ja go głównie do pracy używam, więc dla mnie to tylko przeglądarka (opera, bo chrome mogłoby zabić ten sprzęt) i dokumenty. Ale to ścianie się czasami mnie niszczy od środka.
  • Odpowiedz
@Muraku: dokupowaniem ramu czy ssd (!) do takiego trupa se nie zawracaj głowy, w ich cenie kupisz laptopa z jakimś core2duo i 4gb ramu, co będzie działał 100razy lepiej od tego 1.33 ghz kaleki.
A ci mu Win10 radzą zainstalować XD
Oddaj to na jakąś pomoc dla powodzian.
  • Odpowiedz
@Muraku: jak nie chcesz nic zmieniać to linuxa stawiaj. A najlepiej daj to w prezencie osobie, której szczerze nienawidzisz. Męczyłem się z podobnym sprzętem kilka lat i nigdy więcej nie dam się nabrać na netbooka.
  • Odpowiedz
@Muraku miałem 5 lat temu model 722 z 4 GB ramu a nie 1 xD jak wsadzisz tam RAM i SSD to przyśpieszy. Ale w cenie RAMu i SSD pewnie kupisz już coś lepszego, najwyżej 13". Możesz spróbować zainstalować Chrome OS, jest wersja na te procesory i dzieła szybciej niż Windows
  • Odpowiedz