Wpis z mikrobloga

@wolemyszki: przejdź się do sklepu co sprzedaje walizki, oni mają tam Ci dokładnie doradzą, czy dana nadaje się pod danego przewoźnika.

W Galerii Krakowskiej masz sporo takich sklepów, ja kupowałem po dobrej przecenie w Wittchen właśnie do Ryanera, ale już nie pamiętam dokładnie którą, a oprócz tego masz jakieś jeszcze 3 inne.
  • Odpowiedz
@MrShatan: Nieprawda. Na niektórych lotach sprawdzają. Jeśli przekraczasz rozmiary, to bądź gotowy na dodatkową opłatę za bagaż rejestrowany przy wyjściu do samolotu, bo może cię kiedyś to czekać.
  • Odpowiedz
  • 1
@ms93 @MrShatan osoby odprawiające Ryanaira mają miarkę w oczach. Jakbyś odprawiał 7k walizek miesięcznie to byś umiał po samym dźwięku toczonych kółek stwierdzić, czy walizka nie jest przeładowana lub za duża.
  • Odpowiedz
Ona przekracza 0,5cm i też mam wątpliwości co do niej.

@wolemyszki: to jest miękka czy twarda walizka? Pół centymetra nie sprawi że się nie zmieści do miarki, która przecież i tak ma jakąś tam rezerwę. Ważą/mierzą na niektórych lotach, gdy widzą że jest spora szansa że przekroczyłeś parametry - jak nie załadujesz tam nastu kg i nie sprawisz że będzie pękata to będzie OK.
  • Odpowiedz