Aktywne Wpisy
Napedikr +462
Ktoś mi powie dlaczego pomimo skumulowanej prawie 50% inflacji, nikt nie planuje waloryzacji kwoty wolnej od podatku oraz progu podatkowego w tym kraju? To jest skandal większy niż kredyt 0% w #nieruchomosci . W drugim progu relacja netto do brutto to 50%.. Z 10tys brutto na konto wpada 5tys, jeśli to nie jest kradzież to jak to nazwać?
#praca #podatki #ekonomia
#praca #podatki #ekonomia
smialson +620
Czy powinien włożyć za nią pieniądze do koperty czyli dać prezent za ich dwoje?
Czy ona powinna się dorzucić do prezentu?
#wesele
Kwestia prezentu na wesele
nie przyjdę = foch, przyjdę i nie dam trzech stów w kopercie = foch
@Fantasmagori:
@czarekn: Mnie też głupio, gdybym miał od zaproszonej czegokolwiek wymagać (nawet kwiatów, wina etc.). A z drugiej strony jeszcze gorszy mam niesmak, gdy sam się nie dołożę jako ten zapraszany. Nie wiem czy to normalne. (✌ ゚ ∀ ゚)☞
To co innego. Wesele w założeniu ma się raz w życiu (przynajmniej większość osób by tak chciała. Jest to wydarzenie szczególne w życiu rodzinnym i towarzyskim, jedyne w swoim rodzaju, niezwykle rzadkie, będące symbolem ogromnych
Dla mnie to nie ma znaczenia. To jest przyjęcie z okazji ważnego momentu. Jeśli dla kogoś najważniejszego to oczywiście można się szarpnąć bardziej niż z innej okazji, ale uważam, że zasady są te same jak na każdym innym przyjęciu. Zapraszasz gości, płacisz za nich, jesteś szczęśliwy, że pofatygowali się uczcić z Tobą ważną chwilę w Twoim życiu i jesteś wdzięczny za każdy prezent jaki ktoś Ci dobrowolnie da, a jak nie dostaniesz nic to jesteś wdzięczny za obecność.
Jak nie mam ochoty iść, to nie