Aktywne Wpisy

szklarskaporeba +612
#korposwiat #pracbaza #big4 Młode roczniki są bardzo śmieszne. Dzisiaj '99 podszedl na open space do managera i powiedział ze albo pierwsze dwa tygodnia listopada będzie mieć wolne a potem home working do końca roku albo jutro rzuca wypowiedzenie xD. Pulsujących zawołam jutro z rozwinięciem sytuacji.

juzwos +779
![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

Podrzucam od siebie:
arrl -> tworzy arraylistę:
fi -> for i = 0 do iluś tam
hmap -> hashmapa
ifn -> if null // hurr durr optionale xD
inn -> odwrotny warunek
lkl -> linked lista
log -> Logger z fabryki, długa linia kodu:
rt
rf
tmap -> tree mapa
To takie z których najczęściej korzystam :|
Ktoś/coś od siebie?
#java #intellij #jetbrains
a przecież ifnull jest wbudowane itd, i to nawet w dodatkowej lepszej formie (też nie da rady bez dodatku) piszesz tylko np:
mojaZmienna.nn i masz.
Albo po prostu
Ja najczęściej używam
utest
def '$END$'() {given:when:then:}fiteż jest wbudowane i to w formie postfixowej, czyli piszeszdupa.forii ci to ekspanduje do pętli od0dodupa. Najczęściej chyba używam.var.= new java.util.ArrayList<>();
?
@PieknyEdwardPostrachDziewic: mnie teraz ciekawi jak często pisze
return truealboreturn falseprzejechałem teraz swoje projekty i nie mam ani jednego takiego wyrażenia.@Wyrewolwerowanyrewolwer: tłumacz się.
W pracy nie przydaje mi się w ogóle, ale przy jakichś ciekawszych zadaniach z serii "Kasia chodzi po lesie i zbiera kwiatki, Bajtek chce jej w tym pomóc..." przydaje się dość często.
return true/return false podobnie. Zazwyczaj staram się zrobić to najkrócej jak się da,