Wpis z mikrobloga

Podzielcie się custom live templates, może się trafi coś nowego fajnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Podrzucam od siebie:

arrl -> tworzy arraylistę:

java.util.List<$VAR1$> $VAR2$ = new java.util.ArrayList<>();

fi -> for i = 0 do iluś tam

for(int i = 0; i < $VAR1$; ++i) {

$END$

}

hmap -> hashmapa

java.util.Map<$VAR1$, $VAR2$> $VAR3$ = new java.util.HashMap<>();

ifn -> if null // hurr durr optionale xD

if ($VAR1$ == null) {

$END$

}

inn -> odwrotny warunek

if ($VAR1$ != null) {

$END$

}

lkl -> linked lista

java.util.List<$VAR1$> $VAR2$ = new java.util.LinkedList<>();

log -> Logger z fabryki, długa linia kodu:

private static final org.slf4j.Logger LOG = org.slf4j.LoggerFactory.getLogger($CLASS_NAME$.class);

rt

return true

rf

return false

tmap -> tree mapa

java.util.Map<$VAR1$, $VAR2$> $VAR3$ = new java.util.TreeMap<>();

To takie z których najczęściej korzystam :|

Ktoś/coś od siebie?

#java #intellij #jetbrains
  • 8
@Wyrewolwerowanyrewolwer: często chciałem coś dodawać, ale taki problem... że jednak te live templates nie wspierają wszystkiego :D np nie zrobi się czegoś takiego jak .sout ale własnego ;/ trzeba już plugin pisać.

a przecież ifnull jest wbudowane itd, i to nawet w dodatkowej lepszej formie (też nie da rady bez dodatku) piszesz tylko np:
mojaZmienna.nn i masz.
private static final org.slf4j.Logger LOG = org.slf4j.LoggerFactory.getLogger($CLASS_NAME$.class);

Albo po prostu

@Slf4j

Ja najczęściej używam

utest

def '$END$'() {
given:
when:
then:
}
@interface: Co do linkedlist - zdarza się. Powstało głównie przez "Aaa już jak tu jestem i wbjam kilka innych to to też dodam, pewnie się przyda".
W pracy nie przydaje mi się w ogóle, ale przy jakichś ciekawszych zadaniach z serii "Kasia chodzi po lesie i zbiera kwiatki, Bajtek chce jej w tym pomóc..." przydaje się dość często.

return true/return false podobnie. Zazwyczaj staram się zrobić to najkrócej jak się da,