weszli do szpitala na warszawskiej Woli i pozabijali kolbami noworodki i personel szpitala. Relacja Mathiasa Schencka: "(...)Dirlewanger stał ze swoimi ludźmi i się śmiał(...). Za nimi ciągnęli lekarza z pętlą na szyi(...)Miał na sobie kawałek szmaty czerwonej od krwi i kolczastą koronę na głowie. Szli pod szubienice. Kiedy wieszali jedną z sióstr Dirlewanger kopnął cegły spod jej nóg.
@Patrizio: rzygać się chce jak o tym myślę, strach pomyśleć co tam
@Patrizio: @Enzo_Molinari: @pawel_tarnobrzeg: @Yahoo_: przypomnę ze swojego wpisu o gen. "Gryfie" ze stycznia - o pierwszym ataku na Pałacyk Michla (w roli głównej ludzie Dirlewangera oczywiście)
To była masakra, niewielu Niemców przetrwało. Gdy ci na ulicy wołali o pomoc, nikt z 1. kompanii nie wyszedł. Generał wspominał, że dobrze, że tak zdychali, bez pomocy od swoich. Należało im się.
@Yahoo_: Bo dzisiejsza prawica praktycznie się nie różni od Nazistów. Ta sama ideologia, ta sama nienawiść do ludzi innych niż oni, te same bzdurne wizje białej europy.
@Patrizio: żeby to by niemiecki szpital z niemieckim personelem i niemieckimi noworodkami, to niemiecki prezydent i niemieckie media ogłosiłyby go Niezłomnym Bohaterem Walki z Komunistycznymi Zdrajcami z NRD. I polski episkopat byłby mu uroczysty pogrzeb zorganizował, bo dla nich żaden pieniądz nie śmierdzi:) Wcale nie pij do katoprawackiego k****stwa, które z całej masy leśnych ludzików musiało sobie upodobać właśnie antypolskich zbrodniarzy:)
Przecież nie mogli ścigać socjalistów, bo musieliby ścigać samych siebie. Socjalizm nie był kryterium bycia ich wrogiem. Oni byli socjalistami, czyli nie byli prawicą. Dzisiejsza lewica chce uznać narodowych socjalistów za prawicę co jest oczywiście praniem mózgu i manipulacją.
@chchmiel: Socjalizm oni mieli tylko w nazwie. W tej partii nie było nic socjalistycznego. Ścigali socjalistów razem z komunistami bo według nich ciągnęli tą samą ideologie. Wystarczy otworzyć dowolne źródło historyczne
@Patrizio: rzygać się chce jak o tym myślę, strach pomyśleć co tam
@Patrizio: Gdzieś kiedyś czytałem (choć nie pamiętam gdzie), że nasi męczyli go 7 dni za to co zrobił Warszawie.
Gdzieś pewnie można poczytać o
@Patrizio: Alianci w 1918 roku?
Też gdzieś o tym czytałem, ale nie mam pojęcia gdzie.
Póki co tylko to mam
@Yahoo_: Bo dzisiejsza prawica praktycznie się nie różni od Nazistów. Ta sama ideologia, ta sama nienawiść do ludzi innych niż oni, te same bzdurne wizje białej europy.
Komentarz usunięty przez autora
A poza tym
@chchmiel: Wypisz wymaluj polska prawica
Wcale nie pij do katoprawackiego k****stwa, które z całej masy leśnych ludzików musiało sobie upodobać właśnie antypolskich zbrodniarzy:)
Komentarz usunięty przez autora
@Patrizio: Ważną częścią jego oddziałów byli kłusownicy, którzy zajmowali się tropieniem i walką z partyzantami
@chchmiel: Socjalizm oni mieli tylko w nazwie. W tej partii nie było nic socjalistycznego. Ścigali socjalistów razem z komunistami bo według nich ciągnęli tą samą ideologie. Wystarczy otworzyć dowolne źródło historyczne