Aktywne Wpisy

czlowiekbutelka +20
Można wystawić dom w normalnej cenie? 100 metrów w Skawinie, dwuletni wykończony budynek. Rezerwacja w kilka godzin. Porównywalne domy na większych zadupiach cenią 1.6 a stare kloce z potencjałem 1.2
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: temp_file3290368640162691145
Pobierz
Zatila +1
#prawojazdy Kto ma tutaj pierwszeństwo? A czy B? i dlaczego? Po lewej stronie jest parking jakiś np supermarketu
źródło: pierszenstwo
Pobierz

![Znany angielski działacz LGBT winny zgwałcenia 12-letniego chłopca. [eng]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/2def036e94c090e1d0b1eacc94f81905a91222a8e395aff72739c88449ebbac6,q80.png)
Branża automotive, mam rok praktyk (Daimler) + rok doświadczenia zawodowego w Polsce.
#pracbaza #emigracja #praca #pracazagranica
@rrobot: to sa brutto place.....
Komentarz usunięty przez autora
Aha, podaj tez jaki region, bo to tez jest roznica, czy dostajesz te 5000€ brutto we Frankfurcie, czy w Rostocku.
@adamtg: 2500€ "netto" to fajna płaca, zwłaszcza ze swierzynka w branzy jeszcze jestes. W pierwszej klasie podatkowej, to około 50k euro brutto rocznie. Pytanie kto z Toba o jakis kwotach netto rozmawia, bo normalnie rozmawia sie o brutto tylko i jedynie - nikt przeciez nie zna Twojej sytuacji rodzinnej, zeby netto wyliczyc. Malo profesjonalne
2500€ netto, w sumie dobra kwote podales, to taki make or break. W Niemczech jest troche inne podejscie do zawodu niz w Polsce, gdzie promuje sie ludzi co skacza miedzy firmami. W DE podwyzki sa regularne, co roku i im dluzej pracujesz tym masz lepsza pozycje i zarobki. Jezeli chcesz tylko jechac po to, zeby zarobic i wrocic za
glownie chodzilo mi o to, ze jest duzo wiecej mozliwosci jesli chodzi o rekreacje i freizeit.
polska pod tym wzgledem jest w glebokiej dupie.
sam komfort dojazdu gdziekolwiek bo calkiem bogatej sieci autostrad to juz spor a roznica :)
wyjazd na narty? odleglosc od nobrego stoku 150km?
w de dojazd zajmuje godzine a
Wiele zależy od miasta/regionu, a smutne i nieprzyjemne mordy są na porządku dziennym chociażby w Berlinie, naoglądałem się sporo jeżdżąc S-bahnem do pracy.
W Polsce nie jest cudownie, lecz w DE też nie jest, wiele zależy od tego czego oczekujesz. W polskich aglomeracjach dzieje się naprawdę sporo i nie
aczkolwiek twierdzenie, ze w pl jest lepiej to lekka przesada :P