Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +390
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1591
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Czyste niebo czyści znowu cały stół z pogody, RNR nie przyzywa pogody, nie ma podwójnych efektów pogody, Leszy przyzywa mgłę tylko po naszej stronie. Nie jestem fanem pogody ale z takimi zmianami mogą ją całkiem wywalić z gry
https://www.reddit.com/r/gwent/comments/60wjvd/ptr_changed_just_now_here_are_the_patchnotes/
#gwint
TEN KTO GRA TYM GÓWNEM NA ZAWSZE JEST PRZEGRANY
to co przyciąga ludzi do Gwinta to różnorodność mechanik, a kolejne zmiany niszczą unikalne mechaniki sprawiając, że karty ograniczają się do +/- siły
Raz sprawdzą metodę balansu a la LoL, drugi raz a la Dota 2, więc przestańcie tak strasznie narzekać.
To że coś zmienią teraz, nie oznacza że nie powrócą do stanu poprzedniego (patrz: Brzask)
Jeśli zmiany nie są pozytywne w mym odczuciu to przecież nie będę ich chwalił.
Napisałem komentarz do zmian w grze, a ty napisałeś komentarz do komentowania. Co jest pożyteczniejsze, a co bliższe narzekaniu: komentowanie gry czy komentarzy? :) IMO zdecydowanie to pierwsze jest nie tylko pożyteczniejsze,
@antros: Nie są niszczone, tylko odkładane na bok by dać miejsce do testowania innych rozwiązań. Na tym polegają testy.
Gdyby to była oficjalnie otwarta beta, to bym zrozumiał narzekanie, ale jak sam napisałeś jest zamknięta, więc pozwalają sobie na te mocne zmiany.
Po za tym Redzi
https://www.reddit.com/r/gwent/comments/60cjr6/suggestion_create_cards_that_interact_with/df615bw/
tldr: Pogoda ma mieć reworka, ale nie mają możliwości go teraz zrobić
"ale jak sam napisałeś jest zamknięta," napisałem, że zamknięcie to tylko etykieta;
zresztą nie jest dla mnie tak bardzo istotne czy to beta, czy alfa, czy zamknięta czy otwarta, jak każdy rozumny człowiek wiem, że nikt nie jest doskonały, ale staram się dawać informację zwrotną by możliwe było doskonalenie
czy to beta, czy nie, czy gra,czy życie powinniśmy odnosić się do działań innych by łatwiej mogli się rozwijać i
https://www.reddit.com/r/gwent/comments/60cjr6/suggestion_create_cards_that_interact_with/df615bw/
TL;DR : jest za silna, zagrana jako ostatnia karta może całkowicie pozamiatać przeciwnika.
@soltysek: Jak nienawidzę pogody uważam tą zmianę za bezsensowną. Ludzie narzekali na RNR bo czyste niebo czyściło tylko 1 rząd (potrzebowałeś 3 kart żeby pozbyć się efektu 1 karty). Przywrócenie czystego nieba całkowicie likwiduje sens zmian w RNR.