Wpis z mikrobloga

Co się o--------a w najnowszym patchu na PTR( ͡º ͜ʖ͡º) w skrócie RIP pogodynki.
Czyste niebo czyści znowu cały stół z pogody, RNR nie przyzywa pogody, nie ma podwójnych efektów pogody, Leszy przyzywa mgłę tylko po naszej stronie. Nie jestem fanem pogody ale z takimi zmianami mogą ją całkiem wywalić z gry

https://www.reddit.com/r/gwent/comments/60wjvd/ptr_changed_just_now_here_are_the_patchnotes/

#gwint
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@soltysek: Ale wiesz, że od tego jest ten serwer. Mają testować różne, nawet najgłupsze rzeczy i zobaczyć jak się sprawdzą. Nie oznacza to, też w grze będzie to samo.
  • Odpowiedz
@soltysek: gdyby tak było to już śmiech na sali osłabili bardzo mocno Pożeraczy i resztki Pogody chcą dobić wow;
to co przyciąga ludzi do Gwinta to różnorodność mechanik, a kolejne zmiany niszczą unikalne mechaniki sprawiając, że karty ograniczają się do +/- siły
  • Odpowiedz
@antros: Ehh ogarnijcie się może. To są zamknięte beta TESTY. To normalne że będą TESTOWAĆ różne rozwiązania, sprawdzać jak to oddziałuje na graczy i metę.
Raz sprawdzą metodę balansu a la LoL, drugi raz a la Dota 2, więc przestańcie tak strasznie narzekać.
To że coś zmienią teraz, nie oznacza że nie powrócą do stanu poprzedniego (patrz: Brzask)
  • Odpowiedz
@Kardig: "Ech ogarnij się może", to normalne że komentuje się potencjalne zmiany i dokonane zmiany, na tym polega też testowanie, tj. na wymianie opinii, jeśli uważasz że wszyscy powinni milczeć to zacznij od siebie
  • Odpowiedz
@Kardig: wolisz żebym napisał, świetnie że niszczą unikalne mechaniki i ograniczają różnorodność, świetnie że przyciągali graczy HS różnorodnością, a teraz chcąc się do niego upodobnić?
Jeśli zmiany nie są pozytywne w mym odczuciu to przecież nie będę ich chwalił.

Napisałem komentarz do zmian w grze, a ty napisałeś komentarz do komentowania. Co jest pożyteczniejsze, a co bliższe narzekaniu: komentowanie gry czy komentarzy? :) IMO zdecydowanie to pierwsze jest nie tylko pożyteczniejsze,
  • Odpowiedz
wolisz żebym napisał, świetnie że niszczą unikalne mechaniki i ograniczają różnorodność, świetnie że przyciągali graczy HS różnorodnością, a teraz chcąc się do niego upodobnić?

@antros: Nie są niszczone, tylko odkładane na bok by dać miejsce do testowania innych rozwiązań. Na tym polegają testy.
Gdyby to była oficjalnie otwarta beta, to bym zrozumiał narzekanie, ale jak sam napisałeś jest zamknięta, więc pozwalają sobie na te mocne zmiany.

Po za tym Redzi
  • Odpowiedz
@Kardig:
"ale jak sam napisałeś jest zamknięta," napisałem, że zamknięcie to tylko etykieta;
zresztą nie jest dla mnie tak bardzo istotne czy to beta, czy alfa, czy zamknięta czy otwarta, jak każdy rozumny człowiek wiem, że nikt nie jest doskonały, ale staram się dawać informację zwrotną by możliwe było doskonalenie

czy to beta, czy nie, czy gra,czy życie powinniśmy odnosić się do działań innych by łatwiej mogli się rozwijać i
  • Odpowiedz
Czyste niebo czyści znowu cały stół z pogody, RNR nie przyzywa pogody

@soltysek: Jak nienawidzę pogody uważam tą zmianę za bezsensowną. Ludzie narzekali na RNR bo czyste niebo czyściło tylko 1 rząd (potrzebowałeś 3 kart żeby pozbyć się efektu 1 karty). Przywrócenie czystego nieba całkowicie likwiduje sens zmian w RNR.
  • Odpowiedz