Wpis z mikrobloga

1. Zakaż obywatelom swojego kraju noszenia większości rodzajów noży uprzykrzając im tym samym życie
2. Mniej lub bardziej losowy koleś mimo wszystko zabija policjanta nożem bo ma w dupie prawo uprzykrzające życie praworządnemu obywatelowi (no kto by pomyślał?)
3. Kolejne epickie zwycięstwo brytyjskiej lewicy xD

#zamach #knifeboners
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wysuszony: na TVNie kilka minut temu mówili, że w najbliższym czasie będzie więcej policji w Wielkiej Brytanii na służbie: w mundurach, po cywilnemu, uzbrojonych i nieuzbrojonych. WTF?! nieuzbrojona policja?
  • Odpowiedz
3. Kolejne epickie zwycięstwo brytyjskiej lewicy xD

@wysuszony: Zakaz noszenia noży w miejscach publicznych został przeforsowany w 1988 r. W 1987 wybory wygrała partia konserwatywna z Margaret Thatcher na czele. To raczej epickie zwycięstwo brytyjskiej prawicy xD
  • Odpowiedz
@DzikiKon: w Polsce też nie możesz mieć scyzoryka.
@wysuszony: w Polsce też nie możesz mieć składanego nożyka

Jedyna różnica, to nielegalny gaz w UK. Tyle, że tam policja nikogo nie przeszukuje. Nawet rejestracji obowiązkowej kart prepaid nie ma.
  • Odpowiedz
  • 0
@wysuszony mnie też się dobrze żyje, ale nie nazywam kraju, o którym wiem bardzo mało i które ma ewidentnie wyższy standard życia od Polski, nawet pomimo zamachów, 'gownokrajem'. Takie określenia trzeba zarezerwować dla Syrii czy Somalii, bo jeśli uk nazywasz gownokrajem, to jak nazwiesz powyższe?
  • Odpowiedz
@wysuszony:
§ 1. Kto w miejscu publicznym posiada nóż, maczetę lub inny podobnie niebezpieczny przedmiot, a okoliczności jego posiadania wskazują na zamiar użycia go w celu popełnienia przestępstwa, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny nie niższej niż 3000 zł.
§ 2. W razie popełnienia wykroczenia określonego w § 1 orzeka się przepadek przedmiotów stanowiących przedmiot wykroczenia, choćby nie stanowiły własności sprawcy.

Nie jestem pewny czy to nawet się nie
  • Odpowiedz
@PiorunZeusa: niebezpiecznym narzędziem może być nawet pięść czy karton z ulotkami. UOBIA nie traktuje nic z broni białej poza ukrytym ostrzem, kastetem i nunczako jako coś nielegalnego. W Polsce można nosić legalnie dowolny nóż poza w/w i tyle.
  • Odpowiedz
@PiorunZeusa: jakoś do tej pory "okoliczności" posiadania nie sprawiły że ludzie są masowo zawijani, a sporo ludzi nosi mały nożyk czy cokolwiek. Być może wystarczy nie mieć ryja jak patus z fas, w końcu to zawsze jakaś okoliczność ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
§ 1. Kto w miejscu publicznym posiada nóż, maczetę lub inny podobnie niebezpieczny przedmiot, a okoliczności jego posiadania wskazują na zamiar użycia go w celu popełnienia przestępstwa, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny nie niższej niż 3000 zł.

@PiorunZeusa: no i w którym miejscu to zakazuje mi posiadania noża w miejscu publicznym? Obnażać też się nie można, a przecież kutasa mam przy sobie cały czas więc jestem potencjalnym ekshibicjonistą.
  • Odpowiedz