Wpis z mikrobloga

chce jechać do #uk do roboty nic mnie tu nie trzyma, nie mam #rozowypasek, bezrobotny od 8 lat jestem, nie mam gdzie mieszkać, narazie siedze z matką i jej facetem w pokoiku 18m2, zero prywatności...
problemem jest że nie mam tam żadnych znajomości żeby tam zacząć życie....
mógłbym jechać swoim daewoo tico tam i mieszkać w nim troche ale nie wiem czy dojedzie to auto do uk
pomocy co robić chciałbym odnaleźć swoją droge w życiu, naprawić błędy przeszłości ale niech ktoś mi da szanse...
#emigracja #zycie #przegryw #gorzkiezale #przegryw #wychodzimyzprzegrywu #oswiadczenie
  • 15
@tomaszk-poz: moge ale co ja tu zarobie? 1500 zł na miesiąc i jak mam się z tego utrzymać wynajem mieszkania i inne a i jeszcze mam ok 10 tys zł długów obecnie i komornika na koncie i musiałbym spłacać z tego :(
@kbednarz21: komornik zabiera pół pensji, ale musi zostawić minimalną. Jak jesteś na um-zlec to może zabrać calość, ale piszesz pismo, że to jedyne źródło utrzymania i wtedy zostawia minimalna. Do pracy możesz dojeżdżać, nie musisz tam mieszkać. Możesz też na czarno lub minimalna + pod stołem (wtedy komornik nic nie zabierze) i w pół roku zaoszczędzisz na Wielką Brytanię i możesz pojechać albo nawet w styczniu (wtedy unikasz podatek w PL),