Aktywne Wpisy

Salido +312
Minął 13. (z 73) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
źródło: 1-411243-24
Pobierz
Amatorro +167
13000 pensji ministra w kraju z kartonu - tyle co jakiś menadżer niższego szczebla, a masz jedną z najbardziej odpowiedzialnych funkcji w państwie, do tego niewyobrażalny hejt, bo 50% kraju Cię nienawidzi i uważa za zdrajcę.
Czaicie takiego ministra finansów zarządzającego budżetem 850mld zł, który zarabia mniej niż 2 średnie krajowe???? Rozwala mi to mózg. (Ale może to na przykład tłumaczyć jego parcie na program deweloper plus)
Jestem w stanie uwierzyć, że niektórzy są w stanie przyjść do tak obciążającej pracy jako zwieńczenie kariery, bo są już życiowo ustawieni i popracować hobbistycznie (jak np Sikorski), ale na dłuższą metę to jest niestety właśnie jeden z powodów tego złodziejstwa PiSu, korupcji, uwłaszczania się na państwowej kasie, upychania wszędzie swoich ludzi i jarkaczowego sposobu zarządzania. Morawiecki działki, Rau centrum wizowe, SolPol lasy i fundusz sprawiedliwości, matki, babki i kochanki w zarządach spółek energetycznych. Bez zmiany tych mechanizmów, to będzie element każdych rządów w Polsce.
Pewnie
Czaicie takiego ministra finansów zarządzającego budżetem 850mld zł, który zarabia mniej niż 2 średnie krajowe???? Rozwala mi to mózg. (Ale może to na przykład tłumaczyć jego parcie na program deweloper plus)
Jestem w stanie uwierzyć, że niektórzy są w stanie przyjść do tak obciążającej pracy jako zwieńczenie kariery, bo są już życiowo ustawieni i popracować hobbistycznie (jak np Sikorski), ale na dłuższą metę to jest niestety właśnie jeden z powodów tego złodziejstwa PiSu, korupcji, uwłaszczania się na państwowej kasie, upychania wszędzie swoich ludzi i jarkaczowego sposobu zarządzania. Morawiecki działki, Rau centrum wizowe, SolPol lasy i fundusz sprawiedliwości, matki, babki i kochanki w zarządach spółek energetycznych. Bez zmiany tych mechanizmów, to będzie element każdych rządów w Polsce.
Pewnie
źródło: obraz
Pobierz

Mirki, rozważam pójcie na kurs programowania Frontend, myślę o jakiejś następnej edycji Torii Academy albo Coder's Lab
Był ktoś na takim kursie? Jakieś opinie o poziomie nauczania? Wiem, że rzucenie pieniędzmi w ścianę nie zrobi ze mnie programisty 15k, że to dużo samodzielnej nauki i klepania w klawiaturę, ale chcę mieć pewne podstawy i pomoc kogoś kto się zna.
Tylko nie walcie mi proszę komentarzami "kup sobie książkę i ucz się sama xD" "wiedza w internecie leży na ziemi za darmo xD". Jestem typem osoby która od zera lepiej się uczy z jakimś programem, na warsztatach z żywym człowiekiem i sama jest w stanie się efektywnie uczyć dopiero gdy jakąś wiedzę już ma.
@Hannahalla kurs jak kurs ja używałem tylko do Pascala i C . Jak nic nie umiesz to dobrze tak zacząć by potem pisząc cos swojego rozumieć co piszą na stack overflor
@ziemniaczana_krolewna: No ale w sumie taka jest prawda, że nauka programowania w dużym stopniu polega na
naucza cie htmla, css i podstaw js - nigdy z tym nie znajdziesz pracy, nie te czasy
front end dzisiaj to nie robienie stronek restaruracji jak w tutorialach, tylko aplikacje single page application
poucz sie htmla i css z miesiac, opanuj takie rzeczy jak semantyka, wszelkie elementy interaktywne czyli pola formularzy, przyciski, linki itd.
pozniej siadz powaznie do JS kilka miesiecy i nastepnie do jakiegos aktualnego frameworka - angular2 albo react
do tych rzeczy nie widzialem sensownych szkolen, pozostaje
Komentarz usunięty przez autora
https://www.youtube.com/user/learncodeacademy/playlists
https://www.youtube.com/user/LevelUpTust
A jeśli chesz wydać piniondze i mieć jeszcze lepszą jakość to https://tutsplus.com/
Jeśli sama nie będziesz poszukiwać wiedzy nic nie osiągniesz, a w tej branży wszystko się potrafi zmieniać dosłownie po paru miesiącach.
@ziemniaczana_krolewna: nie byłem ale czasami mam kontakt z ludźmi świeżo po takich kursach no i efekty są raczej przeciętne z lekkim wskazaniem na plus.
@xetrov: nie chodzi mi o siedzenie na de mną i uczenie po kolei :) Podam przykład, zawsze chciałam uczyć się japońskiego, próbowałam sama, ale udawało mi się ogarnąć tylko jakieś tam podstawy. Poszłam na kurs językowy i nikt tam specjalnie nade mną nie siedzi - po prostu jest jakiś program, ścieżka nauki i po
potem jakąś fajną ksiązkę, np https://github.com/getify/You-Dont-Know-JS
potem wybierz się może na jakiś warsztat organizowany przez devmeetings, jak już wystartują z kolejną serią
no a do tego pisz projekty, ćwicz i zadawaj pytania ;)
źródło: comment_lHfTLLEaginFG6gXXlaRyjK36kuwZMoS.jpg
PobierzTo w tej branży tak nie działa, albo masz samozaparcie żeby się sama nauczyć albo nic z tego nie wyjdzie.
http://www.wykop.pl/wpis/20860071/naukaprogramowania-webdev-javascript-frontend-php-/
Podstawowa zasada numer 1 na #programowanie i #naukaprogramowania, nigdy nie pytaj o płatne kursy, a zwłaszcza stacjonarne, nawet jak ktoś był to się nie przyzna, bo mireczki takie cięte na płacenie za cokolwiek CO PRZECIEŻ JEST ZA DARMO. Do tego chęć pójścia na taki kurs to w ich oczach oznaka słabości. Nie tylko słabego charakteru, ale też lenistwa i nieumiejętności. Po jednym twoim pytaniu mirki wydały już wyrok, do niczego w życiu nie dojdziesz i nie masz szans.
Najlepiej w ogóle nie pytać o nic płatnego, w ostateczności o kursy na udemy no bo 10 ojro cebula deal to jeszcze do przełknięcia. Książki programistyczne? A po co to komu, tylko klepać kod i klepać kod, a jak nie wiesz co zrobić to nie ważne, masz popatrzeć co hindus napisał na ten temat na SO i później... tak jest masz klepać kod.
Zgodnie z bushido samozwańczych programistów wykopków jest tylko jedno droga do światłości, to praca indywidualna w zamkniętej piwnicy. Wolno ci tylko jeść, spać, kodować i zadawać pytania na mirko (za które w 50% przypadków zostaniesz wyśmiana). Dodatkowa zasada to nie czytać programistycznych książek, bo po co to komu, "wszystko jest w internecie™". A jak już absolutnie się nie możesz powstrzymać przed przeczytaniem książki, to tylko "kopia zapasowa"
@meohaw: Akurat ta obecna nagonka na kursy programistyczne wygląda tak jak kiedyś 'mojemu pokoleniu' wmawiali rodzice- skończ studia, dostaniesz świetną pracę i będziesz ustawiony do końca życia. Pracę może i dostaniesz po takim kursie, ale jeżeli masz wewnętrzną blokadę przed samodzielnym rozwojem i zwyczajnie nie potrafisz się uczyć to jak
Kurs stacjonarny to po prostu kolejna metoda na nauczenie się czegoś i traktowanie tego inaczej albo coś więcej to