Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jak wielu samobójców/przypadków samobójstwa znaliście? W 2014 roku samobója strzeliło ponad 6 tys. osób w Polsce, w kolejnych latach jakoś się ta liczba nie zmieniła, czy trafiło na kogoś z waszego otoczenia? Jak zachowywali się przyszli samobójcy przed "an hero", czy można było temu zapobiec? Piszę z anona, żebyście mogli pisać anonimowo.

#przegryw #tfwnogf #feels #stulejacontent #depresja #samotnosc #anhero #samobojstwo

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Limonene
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Jak wielu samobójców/przypadków sam...

źródło: comment_Et59kVqL8S3xflhfp6TROY9lLowoXFU4.jpg

Pobierz

Ilu samobójców znaliście?

• Żadnego 49.6% (183)
  • 1. 28.7% (106)
  • 1 - 5 19.8% (73)
  • więcej niż 5 1.9% (7)

Oddanych głosów: 369

• 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

fd: Kolega z ławki w gimnazjum strzelił samobója. Siedziałem z nim w ławce głównie dlatego bo miałem dużą wade wzroku więc od 2 gim zacząłem siadać z przodu w 1-2 ławce w zasadzie. No i z nim się nieco zakumplowałem choć zawsze był dystans. Gość był zawsze wycofany. Potem liceum, ofc kontakt w zasadzie zerwany ze wszystkimi z gimnazjum ( gimnazjum to k---a bo rozwala więzi społeczne z podstawówki, w 3
  • Odpowiedz
  • 1
@Elrondka88 1 najblizszy kumpel ktorego znalem, z dobrego domu, dobry uczen, taki mirek programista. Zakochal sie i jechal pociagiem do dziewczyny ktora podczas tej podrozy zerwala z nim przez telefon. Wysiadl na peronie i bedac niedaleko wskoczyl pod nadjezdzajacy pociag.
2. Z normalnej rodziny ale biedniejszej. Dziewczyna go zdradzila. Mial dlugi (ok. 6-8 tys). Przy takiej kumulacji wzial amfetamine i sie powiesil.
3. Mieszkal sam w mieszkaniu rodzicow, taka ciamajda troche.
  • Odpowiedz
  • 1
@Elrondka88 To sa blache powody. Przeciez kazdy z tych problemow dalo sie latwo rozwiazac. Zrobili co uwazali ale nie wzieli pod uwage jaka traume serwuja rodzinie i znajomym. Samobojcy to egoisci.
  • Odpowiedz
  • 0
@Elrondka88 Jeszcze pamietam jak z kumplem 2 szlismy na pogrzeb tego pierwszego. Nie zapomne jego slow do konca zycia. "Jak on mogl cos takiego o---------c" - 3 miesiace pozniej zrobil to samo :(
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania:

1. Przedawkowanie. Fajny chłopak, młody, nie potrafił ułożyć sobie życia. szkoda
2. Starszy facet, dwójka dzieci, żona k---a.
3. Młody chłopak, bardzo inteligenty, przystojny, dziewczyna go nie chciała.
4. Młody chłopak. Schizofrenia. Znałem z widzenia.
  • Odpowiedz
kolega i jego "znajoma" razem na strzelnice chodzili. On coś tam chciał więcej, ona niezbyt. Pojechał pod jej blok, rozmawiali chwilę przez domofon. Zabił się pod jej klatką.

@InsaneMaiden: słaba akcja, bardzo słaba. To była jego porażka, nie jej. Odejść też trzeba umieć.
  • Odpowiedz
arabella: Najbliższy przyjaciel. W klasie maturalnej, dwa tygodnie przed urodzinami, dwa miesiące przed maturą. Rzucił się z wieżowca, znaleźli go rano śmieciarze. Powodem była najpewniej schizofrenia, która ujawniła się nagle i miała ostry przebieg. Wtedy byliśmy za młodzi, żeby rozpoznać, co jest grane. Chłopaczyna dostał p-------a na punkcie religii, spał na lekcjach, na pytania o problemy odpowiadał wymijająco. Po fakcie okazało się, że zapożyczał się na wielkie kwoty, żeby pomagać jakiejś
  • Odpowiedz
marchewkoowa: Ja znałam jedną. Była to moja ciocia. Kobieta sukcesu, własna firma, inteligentna i naprawdę piękna. W wieku 40 lat wyglądała na 25. Życie się jej jednak tak potoczyło, że nie miała męża ani dzieci. Miesiąc przed samobójstwem przyjechała do nas do domu (mieszkam z rodzicami), miała gorsze chwile i nie chciała siedzieć sama. Mieszkała z nami i prawie nic nie wskazywało na to, że jest z nią jakoś bardzo źle.
  • Odpowiedz