Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Niedlugo (poczatek kwietnia) przeprowadzam sie do innego miasta (duze miasto, wojewodzkie) w celu zarobkowym (praca) a potem zaczecia studiow od pazdzniernika.
Problem polega na tym ze:
- nie znam totalnie tego miasta, bo nawet nigdy tam nie bylem
- nie znam tam ani zywej duszy
Tak wiec nie dosc ze nie potrafilbym sie poruszac po tym miescie bo brakowaloby mi wiedzy o nim, to jeszcze nikogo tam bym nie znal.
Jak to sie mowi nowy swiat nowe mozliwosci... jestem troche #!$%@? i w ogole ale mysle ze to dobra szansa na wyjscie ze #!$%@?. Zmiana srodowiska, poznanie nowych ludzi...
I teraz pytanie, jak w takim miescie poznac ludzi?
Co do mieszkania to planuje wynajac stancje, moze uda mi sie poznac jakichs fajnych wspolokatorow, chociaz obecne doswiadczenia zyciowe ktore zebralem utwierdzily mnie w przekonaniu ze albo ja otaczam sie aura ktora odpycha ludzi, albo ogolnie wspolokatorzy nie sa zbyt skorzy do socjalizowania sie. W kazdym razie ok, moze trafie na fajnych wspolokatorow to cos z nimi sie ogarnie, ale jak nie... no wlasnie, to co?
W jaki sposob poznac nowych ludzi?
Na mysl przyszly mi 2 opcje:
1. wykop.pl - pytanie ludzi kto chcialby sie spotkac i mnie oprowadzic itd. w ten sposob moze poznalbym jakies fajne nowe osoby i moglbym miec znajomych z ktorymi czasami spotkalbym sie na jakies piwo albo cos
2. tinder/badoo czyli portale randkowe, moze niekoniecznie do poznania znajomych lecz bardziej potencjalnej partnerki na krocej czy dluzej ale podryw tego typu "jestem tutaj nowy" - problem polega na tym ze podryw tego typu jest lepszy w przypadku dziewczyn bo zawsze znajda sie samce ktore chca je oprowadzac, a w odwrotnym przypadku to no nie wiem czy to by zadzialalo.
3. pracbaza - niestety z doswiadczenia wiem ze tez ciezko sie socjalizowac bedac nowym w takiej pracy.

A moze to ja po prostu mam aure ktora odpycha ludzi itd. chociaz staram sie byc mily itd. jednak jestem lekko niesmialy i zamkniety w sobie, malomowny, chociaz staram sie odzywac czasami ale wychodzi tryhard :(

#przegryw #tfwnogf #wychodzimyzprzegrywu #znajomi #piwozwykopem #wykopiwo #wykoppiwo

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Niedlugo (poczatek kwietnia) przepr...

źródło: comment_ziwkf9aTRlWLtnDaytqZOgWjroI65T2C.jpg

Pobierz
  • 10