#anonimowemirkowyznania Niedlugo (poczatek kwietnia) przeprowadzam sie do innego miasta (duze miasto, wojewodzkie) w celu zarobkowym (praca) a potem zaczecia studiow od pazdzniernika. Problem polega na tym ze: - nie znam totalnie tego miasta, bo nawet nigdy tam nie bylem - nie znam tam ani zywej duszy Tak wiec nie dosc ze nie potrafilbym sie poruszac po tym miescie bo brakowaloby mi wiedzy o nim, to jeszcze nikogo tam bym nie znal. Jak to sie mowi nowy swiat nowe mozliwosci... jestem troche #!$%@? i w ogole ale mysle ze to dobra szansa na wyjscie ze #!$%@?. Zmiana srodowiska, poznanie nowych ludzi... I teraz pytanie, jak w takim miescie poznac ludzi? Co do mieszkania to planuje wynajac stancje, moze uda mi sie poznac jakichs fajnych wspolokatorow, chociaz obecne doswiadczenia zyciowe ktore zebralem utwierdzily mnie w przekonaniu ze albo ja otaczam sie aura ktora odpycha ludzi, albo ogolnie wspolokatorzy nie sa zbyt skorzy do socjalizowania sie. W kazdym razie ok, moze trafie na fajnych wspolokatorow to cos z nimi sie ogarnie, ale jak nie... no wlasnie, to co? W jaki sposob poznac nowych ludzi? Na mysl przyszly mi 2 opcje: 1. wykop.pl - pytanie ludzi kto chcialby sie spotkac i mnie oprowadzic itd. w ten sposob moze poznalbym jakies fajne nowe osoby i moglbym miec znajomych z ktorymi czasami spotkalbym sie na jakies piwo albo cos 2. tinder/badoo czyli portale randkowe, moze niekoniecznie do poznania znajomych lecz bardziej potencjalnej partnerki na krocej czy dluzej ale podryw tego typu "jestem tutaj nowy" - problem polega na tym ze podryw tego typu jest lepszy w przypadku dziewczyn bo zawsze znajda sie samce ktore chca je oprowadzac, a w odwrotnym przypadku to no nie wiem czy to by zadzialalo. 3. pracbaza - niestety z doswiadczenia wiem ze tez ciezko sie socjalizowac bedac nowym w takiej pracy.
A moze to ja po prostu mam aure ktora odpycha ludzi itd. chociaz staram sie byc mily itd. jednak jestem lekko niesmialy i zamkniety w sobie, malomowny, chociaz staram sie odzywac czasami ale wychodzi tryhard :(
@AnonimoweMirkoWyznania: polecam zacząć od inicjatyw typu #piwowpoznaniu :) spotkasz się z grupką osób - z którą masz co najmniej jeden wspólny temat (wykop) a potem już z górki
@AnonimoweMirkoWyznania: Masz jakieś zainteresowania? Taniec, muzyka? Generalnie jeżeli słoń ci na ucho nie nadepnął, to dobrym protipem jest dołaczyć do chóru uczelnianego. Poznasz dużo ludzi, pozwiedzasz trochę. A jak nie, to jakieś inne inicjatywy uczelniane, zawsze to mniejsza grupa ludzi, w której ma sie coś wspólnego.
@AnonimoweMirkoWyznania: Tak jak napisała @KiciurA – spotkania z mireczkami, rowery, łyżwy i tego typu aktywności. Sam w ten sposób sobie ogarnąłem życie we Wrocławiu i już mi się nie chce stąd wyjeżdżać ( ͡°͜ʖ͡°)
@AnonimoweMirkoWyznania: "ogolnie wspolokatorzy nie sa zbyt skorzy do socjalizowania sie"| Zazwyczaj ludzie mieszkają w komunie, bo chcą zaoszczędzić na kawalerce. Po prostu po pracy/uczelni chcą trochę spokoju. To normalne.
Przypominam, że na umowie o prace 20 000 zł brutto to tylko 14 000 zł netto i to tylko przez pół roku, bo później wpada się w 32% próg i jest to już 11 000 zł netto. Wynajem w Warszawie to +/- 4 000 zł. Pozdrawiam. #praca #pracbaza #pieniadze #zarobki #warszawa
Niedlugo (poczatek kwietnia) przeprowadzam sie do innego miasta (duze miasto, wojewodzkie) w celu zarobkowym (praca) a potem zaczecia studiow od pazdzniernika.
Problem polega na tym ze:
- nie znam totalnie tego miasta, bo nawet nigdy tam nie bylem
- nie znam tam ani zywej duszy
Tak wiec nie dosc ze nie potrafilbym sie poruszac po tym miescie bo brakowaloby mi wiedzy o nim, to jeszcze nikogo tam bym nie znal.
Jak to sie mowi nowy swiat nowe mozliwosci... jestem troche #!$%@? i w ogole ale mysle ze to dobra szansa na wyjscie ze #!$%@?. Zmiana srodowiska, poznanie nowych ludzi...
I teraz pytanie, jak w takim miescie poznac ludzi?
Co do mieszkania to planuje wynajac stancje, moze uda mi sie poznac jakichs fajnych wspolokatorow, chociaz obecne doswiadczenia zyciowe ktore zebralem utwierdzily mnie w przekonaniu ze albo ja otaczam sie aura ktora odpycha ludzi, albo ogolnie wspolokatorzy nie sa zbyt skorzy do socjalizowania sie. W kazdym razie ok, moze trafie na fajnych wspolokatorow to cos z nimi sie ogarnie, ale jak nie... no wlasnie, to co?
W jaki sposob poznac nowych ludzi?
Na mysl przyszly mi 2 opcje:
1. wykop.pl - pytanie ludzi kto chcialby sie spotkac i mnie oprowadzic itd. w ten sposob moze poznalbym jakies fajne nowe osoby i moglbym miec znajomych z ktorymi czasami spotkalbym sie na jakies piwo albo cos
2. tinder/badoo czyli portale randkowe, moze niekoniecznie do poznania znajomych lecz bardziej potencjalnej partnerki na krocej czy dluzej ale podryw tego typu "jestem tutaj nowy" - problem polega na tym ze podryw tego typu jest lepszy w przypadku dziewczyn bo zawsze znajda sie samce ktore chca je oprowadzac, a w odwrotnym przypadku to no nie wiem czy to by zadzialalo.
3. pracbaza - niestety z doswiadczenia wiem ze tez ciezko sie socjalizowac bedac nowym w takiej pracy.
A moze to ja po prostu mam aure ktora odpycha ludzi itd. chociaz staram sie byc mily itd. jednak jestem lekko niesmialy i zamkniety w sobie, malomowny, chociaz staram sie odzywac czasami ale wychodzi tryhard :(
#przegryw #tfwnogf #wychodzimyzprzegrywu #znajomi #piwozwykopem #wykopiwo #wykoppiwo
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na
Zazwyczaj ludzie mieszkają w komunie, bo chcą zaoszczędzić na kawalerce. Po prostu po pracy/uczelni chcą trochę spokoju. To normalne.
http://www.wykop.pl/wpis/17120987/anonimowemirkowyznania-wyrazy-wspolczucia-dla-magi/
Zaakceptował: Limonene