Wpis z mikrobloga

Witam, planuję wycieczkę na Nordkapp. Wszelkie porady co zobaczyć, co omijać, gdzie pojechać, gdzie spać pod namiotem i co jeść mile widziane.

Osobnym tematem jest Norwegia - chcę zobaczyć jak najwięcej fiordów i jednocześnie jak najmniej pakować się w przeprawy promowe bo to zawsze dodatkowy koszt. Ktoś ogarnia jak to zrobić?

Wołam kolegę z tagu #motocykle @PMV_Norway

Pomożecie?
#litwa #lotwa #estonia #finlandia #szwecja #norwegia #dania #podroze #kiciochpyta
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NajwyzszaFormaSztuki: To ma być latem? W Finlandii namiot można rozbić gdziekolwiek, do tego w parkach narodowych są domki (autiotupa), coś a'la schroniska, gdzie można się spędzić noc. Więcej szczegółów na pw.
  • Odpowiedz
@NajwyzszaFormaSztuki: Jechałem samochodem parę lat temu. Tu masz relację moją: http://www.ajkub.pl/miejsca-podroze/autem-na-nordkapp/

Na północy wtedy były spore opłaty za przejazd tunelem na wyspę i za sam wjazd przed Nordkappem. Spaliśmy pod namiotem gdziekolwiek. Rano zawsze sprzątaliśmy miejscówkę i nikt nigdy do nas nie miał pretensji. Często rozbijaliśmy się namiotem na plażach. W Parku Narodowym Oulanka spaliśmy w schronie (chatka, którą sami obsłużyć musieliśmy).

Na północy może być zimno w namiocie, dobry
  • Odpowiedz