Wpis z mikrobloga

#laptopy #wacom #tablet #notebook #tabletgraficzny #technologia #komputery
Mój brat, studiujący grafikę, nie może się doczekać, aż w końcu mu odpowiedni laptop wybiorę.
Lenovo takie cudo wypuszcza: Yoga 720 15"
Dotyk również na rysik które rozróżnia moc docisku. W nim również siedzi GTX1050M (ʘʘ)
Przez cienki ramki również będzie mniejszy niż tradycyjne piętnastki. 2KG to też niedużo na te rozmiary.
Cena, hmm, 4.5K?
rukh - #laptopy #wacom #tablet #notebook #tabletgraficzny #technologia #komputery 
M...

źródło: comment_oq3IMST92tJF3E3Y1faKhgLr96WMCBst.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rukh: necące, ale poszukajmy minusów:
1. elektronika się starzeje i to b. szybko
2. ile czasu wytrzyma akumulator przy takim obciążeniu?
3. tablet świetnie się sprawdza, gdy możemy go połączyć z dowolnym (starym/nowym/nowszym/najnowszym) komputerem
4. Do grafiki najlepsze są matowe ekrany. Zdjęciu sugeruje, że to IPS i już w---------o odbija światła

Czy kupiłbym za 4,5K? Nie. Z jednej strony, to kompletne środowisko, z drugiej to jak telewizor z wbudowanym odtwarzaczem
  • Odpowiedz
@rukh: To trochę nowość, nie wiem czy warto testować na bracie. Lepiej jakiś fajny laptop + intuos, laptopa zawsze można zmienić, w niektórych przypadkach cośtam w środku dołożyć. Sam rozmiar < 15" spoko, chwalę sobie taką mobilność, ale dla grafika to nie wiem. Małego cintiq nie polecam, drogi i matryca taka sobie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@marek-sisey-tymoszczuk:
Współcześnie to każda elektronika po 3,4,5 latach jest przestarzała.
Za 4 lata też coś nowego wymyślą odnośnie tabletów graficznych.
Błyszczący ekran, bo dotykowy, ale jeśli żadne światło za tobą nie świeci, wszystko widać, jak na smartfonach. W Mediamarkt nadal tkwią laptopy Yoga 1. gen. Zobaczysz ze jakość wyświetlacza odstaje od innych (720 to 3. gen)
  • Odpowiedz
@rukh: mam dwa tablety, w tym jeden już blisko 10 lat. Komputer stacjonarny i laptopa. Bebechy w stacjonarce wymieniane już kilka razy, laptop też wymieniany. Gdybym związał tablet z tym sprzętem, to dawno by było po temacie. Ważne, też że Lenovo nie dostarcza z tym czymś żadnego poważnego oprogramowania graficznego. Oni maja świadomość dla kogo ten produkt.
  • Odpowiedz
@rukh: Błyszczący ekran, to zmora. Silne światło z okna za ekranem i widzisz własną gębę - to jest problem a nie światło z tyłu. Gdy pracujesz po 10 godzin dziennie przez kilka lat w tak niekorzystnych warunkach, to zbieraj na okulistę.
  • Odpowiedz