Aktywne Wpisy

witam12 +273
Chciałeś zwrócić butelki w sklepie do którego masz najbliżej? Nich z tych rzeczy, musisz dymać z worem niezgniecionyh śmieci do sklepu w którym je kupiłeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#systemkaucyjny #aldi #z---------------a
#systemkaucyjny #aldi #z---------------a
źródło: 1000028038
Pobierz
Misaka +32
Kebab do oceny
źródło: 1000010790
Pobierz

Potrzebowałem zrobić formularz, skorzystałem z phpFormGenerator
Mam kilka pól tekstowych i jeden checkbox,
skrypt elegancko za pomocą funkcji sprawdza czy w tekstowych jest cokolwiek wpisane,
lecz mimo zaznaczenia ze checkbox jest wymagany puszcza formularz dalej bez sprawdzenia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Funkcja (chodzi o fieldbox 8), jak to zmodyfikować, żeby nie puszczał dalej bez zaznaczonego kwadracika?
`
Imho, id="fieldBox8" powinno być na elemencie:
Sprawdź i daj znać czy zadziała
Coś musi być popsute tu
albo we wszystkich wcześniejszych, w zależności od tego, jak działa funkcja validateField()
Mam wrażenie, że ten skrypt sprawdza czy wg checkbox sie pojawia, obojetnie czy zaznaczony czy nie.
Jeśli chodzi o Twój problem, to polecam wpisać w gooogle "checkbox validation in javascript" i będziesz miał milijony (pisownia celowa) podpowiedzi :)
PS: Ludzie-aspirujący do kodowania/programowania - uczcice się wyszukiwać podobnych problemów i rozwiązywać je
Czy zaznacze czy nie ten checkbox i tak formularz przechodzi do wysyłki z komunikatem o sukcesie.
Wcześniej korzystałem z
if(!isset($POST[nazwazmiennej_inputa])) retVal = false;
edit: podkreślenie nie wchodzi w komentarzu, także po $ jest podkreślenie ^^