Aktywne Wpisy
talarzon +206
Nazywam się talarzon. Podczas tamtej edycji byłem administratorem Prime januszex mma, szybko zacząłem żałować angażu. Brak znajomości internetu przez zarząd federacji i kompletna bieda finansowa robią swoje. Zgadza się, nic się nie da w tej federacji zrobić.
Poniżej pomysły, które były niemożliwe do zrealizowania:
Walki i turnieje:
-
Poniżej pomysły, które były niemożliwe do zrealizowania:
Walki i turnieje:
-
blackghost +6
Kupiłem auto klasy premium Mazda CX3 napęd 4x4 150 km kolor Arctic white. Wysiada człowiek z auta patrzy na inne na parkingu i myśli: powiodło mi się w życiu. Patrząc na te niemieckie gruzy zakręconymi licznikami. Do tego te zawistne spojrzenia na parkingu.
Serio az tak zazdrościć że ktoś jeździ czymś lepszym?
Wiem że to trochę głupie ale tak jest. Kto tak nie ma to tylko udaje
#motoryzacja #samochody
Serio az tak zazdrościć że ktoś jeździ czymś lepszym?
Wiem że to trochę głupie ale tak jest. Kto tak nie ma to tylko udaje
#motoryzacja #samochody
Od kilku lat zajmuje się bazami danych i szeroko pojętym Business Intelligence oraz programowaniem. Stawka chyba dobra z tego co widzę na rynku, po podatkach wyjdzie mi przez pierwsze dwa lata trochę mniej niż 14k na czysto + ew. VAT. Pracuje w #warszawa na platformie danych Microsoft (ale nie tylko). Z racji tego, że się jaram - dodaje tag #chwalesie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Muszę założyć działalność teraz... Jakby ktoś był zainteresowany to szukają jeszcze ludzi - jak coś to priv.
No generalnie #pijciezemnokompot (ʘ‿ʘ)
#businessintelligence #bi #sqlserver #sql #sqldeveloper #bideveloper #microsoft #firma #programowanie
Ale abnegaci wypokowi i tak będą #!$%@?ć, że hurr, w polsce gówno płaco, durr, tylko emigracja! Zamiast się wziąć do roboty.
@kuta_senator: Gratuluję takich zarobków. O tym, że masz przyzwoitą stawkę możesz mówić patrząc przez pryzmat branży. Przez pryzmat struktury płac całego polskiego społeczeństwa masz stawkę nieprzyzwoitą. Nieprzyzwoicie wysoką. Albo to, albo to coś
@Vetinari: czy to znaczy, że mogę się nie wyrobić z założeniem działalności?
Komentarz usunięty przez autora
Inna sprawa jest taka czy możesz wystawić fakturę jak już wysłałeś VAT-R, a jeszcze Cię nie wpisali do rejestru. A jeszcze inna (ważniejsza) to czy kontrahent taką fakturę przyjmie, jeżeli w rejestrze nie figurujesz.
1. skąd pewność, że nie studiowałem IT ;) nic takiego nie powiedziałem
Na resztę odpowiem jak usiądę do kompa ;)
@kuta_senator: pamiętaj, że zakładając działalność z dniem drugiego dnia miesiąca masz 'miesiąc' więcej preferencyjnych składek ZUS (tzn. zakładając działalność z dniem
https://ppuslugi.mf.gov.pl/?link=VAT&Check=1
@KIJU87: przed takim czymś to mnie już 2 osoby przestrzegały. Skarbówka to traktuje jako ucieczkę od podatków i robią z tego podobno spory problem.