Aktywne Wpisy

MonazoPL +101
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
To OSTATNI MOMENT, by skorzystać z kozackiej oferty od banku Citi Handlowy – za zamówienie karty kredytowej (która może Cię kosztować okrągłe 0
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
To OSTATNI MOMENT, by skorzystać z kozackiej oferty od banku Citi Handlowy – za zamówienie karty kredytowej (która może Cię kosztować okrągłe 0
źródło: Dyson mniej niz 20 sztuk
Pobierz
SzubiDubiDu +27

źródło: comment_miivI34CjMAN57YCXeg9PeKxPG5D36W2.jpg
Pobierzźródło: comment_50UuIwr3JpuTGsdGFE3G4Ajj1iM163SQ.jpg
PobierzPublicznie taką wolność słowa prezentuje codziennie prawicowa część wykopu, nie słyszałem o zbyt wielu zamordowanych, ale może o czymś nie wiem?
Odnoszę się do przekazu obrazka, który jest nie tylko głupi, ale też całkowicie nieprawdziwy. Nigdy w życiu nie spotkałem nikogo, kto utożsamiałby się z takimi poglądami, za to postawa, którą ja przedstawiam jest masowa, zaryzykuję stwierdzenie, że reprezentatywna dla polskich katolików.
@kopek: jeśli piekło to miejsce, w którym nie ma religijnych fanatyków, to tak :)
Przypominam, że Starym Testamentem to podpierają się Żydzi.
Chrześcijanie dostali Nowy Testament i czekam aż znajdziesz mi tam ścinanie niewiernych, śluby z nieletnimi czy pochwalanie bycia podstępnym i kłamliwym (takija).
Biblia chrześcijaństwa to stary i nowy testament... Jako całość. Nigdzie Jezus nie mówi, żeby stary testament wywalić do kosza, bo tam się pomylił.
No ale ok - czekam na cytat ze Starego Testamentu o mordowaniu niewiernych, podboju ich ziem, oszukiwaniu w celu własnego zysku itp.
źródło: comment_XNrvldWYdeH4wtz3VRpcy8YAjLq5cThH.jpg
PobierzSTARY TESTAMENT
Księga Powtórzonego Prawa rozdział 20
12 Jeśli ci nie odpowie pokojowo i zacznie z tobą wojować, oblegniesz je. 13 Skoro ci je Pan, Bóg twój, odda w ręce - wszystkich mężczyzn wytniesz ostrzem miecza. 14 Tylko kobiety, dzieci, trzody i wszystko, co jest w mieście, cały łup zabierzesz i będziesz korzystał z łupu twoich wrogów, których ci dał Pan, Bóg twój. 15 Tak postąpisz ze wszystkimi miastami
P-----c wobec kobiet ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie będziesz żądał od brata swego odsetek z pieniędzy, z żywności ani odsetek z czegokolwiek, co się pożycza na procent. 21 Od obcego możesz się domagać, ale od brata nie będziesz żądał odsetek, aby ci Pan, Bóg twój, błogosławił we wszystkim, do czego rękę przyłożysz w ziemi, którą idziesz posiąść.
Swoich nie można dymać, ale gojów już tak. Chyba liczy się na oszustwo w celu zysku? ( ͡°
ze Starego Testamentu
ze Starego
@Killeras: k-----z logikę aż się dymi
@MagnaPomerania:
a potem jest napisane, że zrobisz z mieszkańców niewolników
wiesz 90% ludzi nie chce być niewolnikami, więc naturalne, że się bronią
no i jeśli Izraelici podchodzą pod miasto to znaczy, że kto jest atakującym? ( ͡