Aktywne Wpisy
b_oski +37
mirko_anonim +30
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mediana wynagrodzeń w Polsce w marcu wyniosła 6549,22 zł brutto. Na umowie o pracę daje to 4794 zł netto. Średnia to 8604,72 zł brutto, czyli niecałe 6200 „na rękę”. oraz Jeśli chłop nie ma dziewczyny lekarki (albo sam nie jest lekarzem) to it's over.
Mam wspaniała partnerkę która jest lekarzem anestezjologiem w prywatnej klinice estetyczno-plastycznej plus dorabia sobie w przychodni. Jej rodzice to lekarze juz po 70 z Warszawy. Jesteśmy ze soba od paru lat i znam juz dobrze i jej znajomych i znajomych rodziny.
Im bardziej patrze na ten ich świat dworków, mieszkań, tym bardziej potwierdza to moje przekonanie ze pociąg juz odjechał. Jak ktoś sie nie wstrzelił z 10-20 lat temu, nie zainwestował dobrze pieniędzy i nie kupił mieszkania to teraz sa tylko 3 normalne ścieżki ktore umozliwiaja miec przyjemne życie.
Mediana wynagrodzeń w Polsce w marcu wyniosła 6549,22 zł brutto. Na umowie o pracę daje to 4794 zł netto. Średnia to 8604,72 zł brutto, czyli niecałe 6200 „na rękę”. oraz Jeśli chłop nie ma dziewczyny lekarki (albo sam nie jest lekarzem) to it's over.
Mam wspaniała partnerkę która jest lekarzem anestezjologiem w prywatnej klinice estetyczno-plastycznej plus dorabia sobie w przychodni. Jej rodzice to lekarze juz po 70 z Warszawy. Jesteśmy ze soba od paru lat i znam juz dobrze i jej znajomych i znajomych rodziny.
Im bardziej patrze na ten ich świat dworków, mieszkań, tym bardziej potwierdza to moje przekonanie ze pociąg juz odjechał. Jak ktoś sie nie wstrzelił z 10-20 lat temu, nie zainwestował dobrze pieniędzy i nie kupił mieszkania to teraz sa tylko 3 normalne ścieżki ktore umozliwiaja miec przyjemne życie.
#energetyka #programista15k #praca #studbaza #automatyka
Przepraszam za spam tagami, ale chciałem jak największą liczbę opinii.
Witam was mireczki, mam taki problem ze swoim życiem zawodowym, które tak na dobrą sprawę się jeszcze nie rozpoczęło. Do rzeczy, jestem na 3 roku #energetyka na nie najgroszej uczelni, radzę sobie, rozumiem co się dzieję itd. Moim problem jest to, że nie mam pojęcia, co chce dalej robić w życiu i jak mam się ukierunkować( ͡° ʖ̯ ͡°) Jak do tej pory żaden z dotychczasowych przedmiotów mnie nie "porwał". Najmniejszy problem miałem z zaliczaniem programowania(nieskomplikowane rzeczy w MatLab),rysunkiem technicznym, automatyka(sterowniki PLC). Jakieś sugestie od was jaka dziedzina mogłaby mnie zainteresować, może jakiegoś wariantu nie brałem nigdy pod uwagę? Głównym moim kryterium są zarobki, tak mogę robić coś co nie jest moim hobby jeżeli będę dostawał za to fajne pieniądze. Odnośnie ⫵programowanie , zawsze chciałem spróbować jakoś bardziej się w to zagłębić, ale nie mam pojęcia jaki język byłby dobrym suplementem dla mojego kierunku i żeby można by było to jakoś fajnie połączyć, albo całkowicie się przebranżowić w tym kierunku. Wiem, że pytanie jest bardzo ogólne i tak na prawdę powinienem robić to co lubię i ciężko coś doradzić na podstawie mojego opisu, ale nóż widelec padnie tutaj odpowiedź, która zmieni moje życie ( ͡º ͜ʖ͡º). Pozdrawiam was i dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
@AnonimoweMirkoWyznania: Jaka specjalność, jaka uczelnia, jak region Polski do pracy? Lubisz OZE czy raczej nie bardzo?
https://uprawnieniabudowlane.pl/wymagane-wyksztalcenie-i-praktyka-zestawienie/
Ale widzę, że pełnych dalej nie można.
Jest jeszcze opcja zostania technologiem w energetyce, ale nie mam pojęcia jak to się robi i większość siedzących w tym ludzi ma spore wtyki w branży, znajmych w UDT, CLDT, itp.
@eeemil: właśnie chciałem najbardziej połączyć
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: sokytsinolop