Wpis z mikrobloga

Czy w przypadku hardforka Bitcoin giełdy wypłacą obie monety?

W przypadku forka, główny blockchain dzieli się na dwie odnogi które mgą być wspierane przez dane frakcje.Jeśli do tego dojdzie, czy giełdy będą wypłacać użytkownikom obie monety jeśli w czasie forka Bitcoiny będą przetrzymywane na portfelach giełdy?

#bitcoin #coinformacje #technologia
zawszespoko - Czy w przypadku hardforka Bitcoin giełdy wypłacą obie monety?

W przy...

źródło: comment_107T3jY5AUbxOK8JFbgHip6qe66Z5yw7.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zawszespoko: To zależy tylko od dobrej woli giełdy. W przeszłości gdy był hardfork na eth niektóre giełdy wypłacały tylko w jednym rozgałęzieniu. Nie wiem czy od strony prawnej coś można było by zdziałać w przypadku gdyby jakaś giełda odmówiła wypłaty w jednym z forków.
  • Odpowiedz
@Wymazywanie: ciężki kazus bo w sumie deponowałeś tam ETH więc jakbyś się sądził to nie wiem czy byś wygrał sprawę o potencjalną stratę ETC, których wcześniej przecież nie miałeś. Wszystko od dobrej woli giełdy zależy
  • Odpowiedz
@BlTBAY: zapytaj Bitbaya czy podjęli te ETC czy nie. Obiecują od miesięcy oddać i unikają tematu. Jak mieli mało ETH na giełdzie, może olali sprawę, jak więcej, pewnie zabrali dla siebie (czyli ukradli).
  • Odpowiedz
@Wymazywanie: ciężki kazus bo w sumie deponowałeś tam ETH więc jakbyś się sądził to nie wiem czy byś wygrał sprawę o potencjalną stratę ETC

@zawszespoko: Wszystko można odkręcić. Są i tacy, co uważają (z perspektywy prawniczej itp), że na b-------e nic nikt nie miał i nie udowodni tego, bo nikt z userów nie kontrolował klucza prywatnego swoich BTC... Takie kwiatki...
  • Odpowiedz