Aktywne Wpisy

chwed +135
Popatrzmy sobie na cywilizację francuską i na cywilizację polskich parków przemysłowych.
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
źródło: image
Pobierz
Herm1t +2
A tak poważnie rozmawiając - jaka część waszego portfolio to GPW?
Każdy mówi żeby dywersyfikować i nie siedzieć po j---a w GPW tylko jakieś 30%, a przecież tutaj najlepsze banany są i mniejsza prowizja, bo nie ma przewalutowania.
#gielda
Każdy mówi żeby dywersyfikować i nie siedzieć po j---a w GPW tylko jakieś 30%, a przecież tutaj najlepsze banany są i mniejsza prowizja, bo nie ma przewalutowania.
#gielda

⫵programowanie #naukaprogramowania
Mircy, prawdopodobnie skończę swoją przygodę ze studiami - nie kręci mnie to, bardziej irytuje. Mam odłożony zapas gotówki, trochę zleceń też w drodze (inna branża).
Wiem, że nie zostanę pewnie programistą 15k, przynajmniej nie od razu - jestem jednak zdeterminowany, by nauczyć się programować choćby dla samego siebie (często irytuje mnie brak jakiegoś programu lub funkcji, która przydałaby się w innej robocie. Zakładam, że płatne kursy raczej nie mają sensu z racji mnogości tutoriali.
I tutaj pytanie - jaki język polecacie na początek nauki, jakie źródła, z czego korzystać, czego unikać? Czy jest sens publikować na GitHubie jakieś małe projekty, dosłownie typu kalkulator i inne badziewie, ale robić to regularnie i starać się rozwijać?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Przejrzyj tag #programowanie
Moja rada jest taka żebyś po prostu żył tym programowaniem. Śledź tagi #programowanie etc., czytaj książki,magazyny związane z IT. Dłub samemu każdą nową poznaną funkcję, dziel się wynikami. Jak najbardziej polecam GitHuba i najlepiej jakbyś systematycznie coś tam wrzucał. Polecam regularnie czytać i udzielać się na forum : https://forum.pasja-informatyki.pl/
Zacząć chyba najlepiej z Pythonem żeby ogarnąć czym jest programowanie, później jakies C++ ,Java czy web-developerka. Wszystko można