Wpis z mikrobloga

Dobra, znowu problem, bo nie mogę znaleźć odpowiedzi w internetach. Mam na macu dwa klienty poczty, systemowy mail, oraz outlooka ponieważ chce się przenieść na niego docelowo. Do rzeczy, zrobiłem sobie stopkę w formacie png i wstawiłem ten obrazek w aplikacji mail jako podpis, sam obrazek jest mały, a nie wiedzieć czemu jak piszę nową wiadomość to powiększa się nagle sto razy i wygląda to bardzo nie cool. Postanowiłem zadziałać na outlooku i zrobiłem to samo, niestety o ile na outlooku nie powiększa mi tego obrazka-stopki to znowu jak wysyłam maila testowego i odbieram go w aplikacji mail to stopka jest powiększona i podwójna. Najchętniej bym to zrobił w htmlu ale nie wiem jak to wgrać żeby działało. Niby znalazłem jakiś poradnik ale na najnowszym sofcie to nie działa. Może ktoś się wcześniej spotkał i wie jak to rozwiązać bo niby taka pierdoła a już mnie pieron strzela ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#macbook #apple #osx
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@miczel91: mail nie powiększa wysłanego pliku, on powiększa wyświetlany obraz. I niezależnie od tego jakim programem wyślesz tego png to w programie mail wyświetli się powiększony.
  • Odpowiedz
@viruszg: a czy on go powiększa o jakiś określony procent, albo w jakiś proporcjach, żebym odpowiednio mniejszy obraz ustawił? czy robi tak jak mu się podoba?
  • Odpowiedz
@miczel91: poszukaj przykładowy kod html do embeedowania obrazka. Wrzuc podpis na jakiś hosting. Podmień w kodzie link. Wstaw w kliencie poczty ten kod jako podpis.
  • Odpowiedz