Wpis z mikrobloga

@MiltonSquire: też właśnie miałam już ochotę

@Milion_na_Koncie: po co na PW.

Generalnie cały cwancyk polega na dobrych składnikach, bo zupa jest prosta sama w sobie, ale jak będziesz miał marny zakwas czy mięso to lipa.

- przygotowujesz wywar, może być warzywny, wieprzowy [kości wieprzowe, żeberka], u mnie był akurat drobiowo-wołowy rosół na pieczeninie tym razem [gdzieś 1/2, reszta wody, w sensie rozcieńczony]
- obsmażasz boczek pokrojony w kawałki, białą kiełbasę,
  • Odpowiedz
@Wykopaliskasz: tak też może być, w sumie wszystko jedno. Jak mówiłam, prazoki akurat sie nie rozpadają, więc ciapa się nie robi. Za chlebem za to ogólnie nie przepadam, więc nie jem z chlebem z ogóle, bo tak też wiele osób je.
  • Odpowiedz
@hellyea: Ja żurek/barszcz biały jem z czterema możliwymi dodatkami (raczej nigdy wszystkie na raz, zamiennie): jajko, ziemniaki, kiełbasa (najczęściej biała), grzanki (czyli w sumie też chleb, ale w postaci grzanek).
  • Odpowiedz