@hellyea żurek mmmm... moja mama robi najlepszy. Jest dla mnie jak śniadanie, drugie sniadanie, obiad, deser, przekaska, kolacja, pokolacja i zakolacja. Pozdrawiam.
@Wsciekle_piesci_meza: heh, trochę ciężko mi będzie, na pewno nie podam miar i ilości etc., bo ja wszystko robię w kuchni na oko, ale spróbuję przybliżyć o co chodzi z wywarem na przykładzie wywaru mięsno-warzywnego:
- obierasz marchew. pietruszkę, seler, por, przypaloną nad gazem lub podpieczoną do zrumienienia cebulę, ew. natkę pietruszki [kombinacji może byc wieeeele, to tak przykładowo] - myjesz mięcho, jeśli używasz, ale może być wywar z samych warzyw -
ZAPAMIĘTAJCIE TE SCENE I WYPLUSUJCE JĄ W GORĄCE NA ZAWSZE! TO DZIECKO INDYGO KTÓRE ZDOMINOWAŁO GENETYCZNIE WSZYSTKICH WŁĄCZNIE Z PODOBNO NIEZNISZCZALNĄ KLATKĄ!!!
#gotujzmikroblogiem #gotujzwykopem #dziendobry
Wywar to co? Do gara z wodą wrzucam surowe udka, żeberka, włoszczyznę i gotuję? Potem to wyciągam, dodaję boczki, kiełbasy, zioła, śmietanę i gotuję?
- obierasz marchew. pietruszkę, seler, por, przypaloną nad gazem lub podpieczoną do zrumienienia cebulę, ew. natkę pietruszki [kombinacji może byc wieeeele, to tak przykładowo]
- myjesz mięcho, jeśli używasz, ale może być wywar z samych warzyw
-