Wpis z mikrobloga

Wymiana 4 świec zapłonowych - czas pracy 5 minut. Mechanik skasował mnie 60 zł.
Czy to ja cebuluje czy to on zdziera?
Niestety cenę poznałem po wykonaniu usługi. Mój blad. Myślałem, że zapłacę maksymalnie 20 zl. Spieszyłem się, ale gdybym wiedział ile zaplace, to pojechalbym do sklepu i kupił za mniejsze pieniądze zajebista grzechotke z przedłużka, nasadka i sam bym to wymienił.

Ogólnie ceny niektórych mechaników mnie r-----------a. Oni biorą więcej niż lekarze specjaliści.

#cebuladeals #mechanikasamochodowa #januszebiznesu #gorzkiezale #wroclaw
  • 165
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@glxmsc: i nie dało się wyregulować spalin po podpięciu. Byłem u dwóch gazownikow. Listwa była na tyle zużyta że po prostu trzeba było ją zmienić.
  • Odpowiedz
@glxmsc: 20zł to zdecydowanie za mało. 40zł jest ok (10zł od świecy). 15zł od świecy to już trochę drogo. możliwe też, że się nie spodobałeś mechanikowi ;)

co do reszty wywodów chłopaków, to trochę nie myślą racjonalnie. po pierwsze- warsztat nie utrzymuje się z takich pierdół jak wymiana świec czy oleju. to są zyski dodatkowe i szybkie. 20-40zł za 5 minut, to dobry zarobek. za 60zł często wymiana czy naprawa
  • Odpowiedz
@glxmsc: wymiana swiec czesto to przygoda ,ktora szybko sie nie konczy . Bez wiedzy i sprzetu Tobie mogloby to zajac kilka godzin . Nawet z grzechotka ktora bys kupil ;)
  • Odpowiedz