Wpis z mikrobloga

#aliexpress #smartfony #xiaomi
Mirki jak to jest z zamawianiem telefonu z aliexpress? Rozumiem, że zamawia się tylko od Goldwaya z seller shiping method (gwarancja nie wpadnięcia VATu), czy są jacyś inni zaufani sprzedawcy? O gwarancji mogę zapomnieć?
  • 14
  • Odpowiedz
Rozumiem, że zamawia się tylko od Goldwaya z seller shiping method (gwarancja nie wpadnięcia VATu), czy są jacyś inni zaufani sprzedawcy?

@edwin20: on nie jest zaufany, co prawda wysyła telefon zamiast cegły ale

O gwarancji mogę zapomnieć

polecany sklepy to banggood, gearbest, ibuygou.
  • Odpowiedz
@edwin20: Gwarancja jest raz sam wysyłałem do chin Umie Touch za 3 dyszki i 2 miesiące czekania ale wrócił naprawiony. VAT raczej w tym roku będzie niemal gwarantowany ktoś musi finansować 500+..
  • Odpowiedz
Rozumiem, że zamawia się tylko od Goldwaya z seller shiping method (gwarancja nie wpadnięcia VATu),

@edwin20: ja bym powiedział wręcz odwrotnie, chyba że zależy ci tylko na cenie

czy są jacyś inni zaufani sprzedawcy?

Ibuygou, banggood, gearbest

O gwarancji mogę zapomnieć?

Na ali gwarancja to wolna wola sprzedawcy w sklepach Ibuygou, banggood, gearbest, masz określone warunki gwarancji i zazwyczaj jest to minimum rok
  • Odpowiedz
@edwin20: Co prawda na ali u goldwaya PODOBNO nie ma gwarancji ale telefony dochodzą, działają i są tańsze często od tych z innych serwisów o kilkaset złotych. Dlatego czasem się warto zastanowić czy ta gwarancja jest komuś naprawdę potrzebna.
  • Odpowiedz