Wpis z mikrobloga

pomijając #!$%@? skok stocha to jest #!$%@? jakaś parodia co się teraz z w skokach odjaniepawla. No #!$%@? stoch skała w locie, styl V poprawny, lądowanie dobre a dostaje 17.0 18.0, a taki domen dostaje 18.5 i 19.0 a w locie miota nim jak szatan na lewo i prawo, morda dalej niż narty, styl #!$%@? H, a lądowanie wcale nie lepsze. No i ta zmiana belki na ostatniego skoczka, żeby czasem nie miał takich samych możliwości bicia rekordu. Niedługo im #!$%@? liny asekuracyjne będą montować -.-

nie szanuje, #!$%@? wam w dupe fis

#skoki
  • 22
@viejra: napisałem dobre, a nie bardzo dobre, bo błędy były, w sumie bardziej poprawne masz racje, ale był spokojnie zaznaczony telemark, a komuś tam mimo zaznaczonego telemarku potem jeszcze narta uciekała jak ludzie z radomia a i tak miał noty wyższe (wcześniejszy skok, nie pamiętam zawodnika), jak dla mnie czysta hipokryzja -.-
@Filem00n: przypominam, że trener może wnioskować o obniżenie belki jeśli uważa, że zagraża to zawodnikowi. Nie mówię też nic o obniżeniu belki dla top10, bo to zrozumiałe, ale ostatniemu zawodnikowi? To było nie fair w stosunku do reszty jak i tego zawodnika...

Co do Mazocha to był zupełnie inny przypadek i przypominam, że tam był błąd skoczka przy wyjściu z progu, a nie dlatego ze mógł polecieć za daleko. A upadki
@Filem00n: Ale to tylko pokazuje, że czy są ostrożni czy nie to wypadki się zdarzają (np. upadek Morgiego, zresztą nie jeden i innych zawodników). Ja rozumiem zachowanie że gdy wieje bardzo mocno to nie puszczać (jak np. Małysz w Trondheim na starej skoczni, to już była lekka przesada i tylko wielkość zawodnika sprawiła, że potrafił to wylądować), ale nie gdy ktoś chwile temu przy takim wietrze wylądował i to spokojnie (bo
@Ramzi96M: to co skacze domen nie jest stylem równoległym, ani stylem V. Wiem że teraz są mniejsze obostrzenia co do odejmowania punktów, ale jednak są to noty za styl. Przypomnijmy, że Bjorn Einar Rumoren (nie pamiętam dokładnie norweskiego zapisu, więc wybaczcie) też skakał podobnym stylem i też bardzo daleko (gdyby nie przebudowy skoczni możliwe że dalej byłby rekordzistą świata w odległości skoku), ale zawsze właśnie za styl H odejmowano mu punkty.
@rzuf22: Te oceny to jest parodia. Jurij Tepes wg mnie dzisiaj powinien dostać 20,0 za swój skok. W locie bezbłędnie, idealne lądowanie, skok powyżej rozmiaru skoczni. Dostaje od szwajcara 18,5 po czym skacze Domen Prevc i dostał od niego bodajże 18.

Amman oszukiwał sędziów kilka dobrych lat i gdyby sędziowie od razu byli w stanie dostrzec jego udawany telemark nie wiem czy by zdobył chociaż jedno złoto olimpijskie