Wpis z mikrobloga

Mireczki jak mi któryś powie że polska #policja to zlamasy i patrzą jak udupic obywatela to będę bronił ich do upadłego. Dzisiaj ladowalismy sprzęt na zestaw i zadzwoniłem z prośbą o eskorte żeby odtamowac ruch bo to centrum #zakopane i ruch dzisiaj czyli w ferie na bogato. Pani dyspozytor bardzo miła, wysłała patrol. Za 3 minuty panowie na miejscu, kierowanie ruchem ogarnięte, odtorowali wyjazd i jeszcze szerokości pożyczyli. Po wszystkim zadzwoniłem i podziękowałem za postawę pro obywatelska. Polska Policja to nie tylko zlosliwcy zerujace na innych. To też ludzie i to pomocne. #czujedobrzeczlowiek #case #steyr #traktor
A.....z - Mireczki jak mi któryś powie że polska #policja to zlamasy i patrzą jak udu...

źródło: comment_vFYN0FHWQXNltTTzLAe3t17BsB4p0bgv.jpg

Pobierz
  • 93
  • Odpowiedz
@bykubyk znalazłem na Googlach numer do policji w Zakopanem. Jak nie to w najgorszym wypadku 112 i prośba o połączenie z policją

@Airbooz: Jak chcesz konkretnie porozmawiać w takiej sprawie z Misiaczkami to dzwoń na komisariat policji.

Przypominam, że 112 nie łączy rozmów z dyspozytorami służb.
  • Odpowiedz
@Airbooz:

Polska Policja to nie tylko zlosliwcy zerujace na innych.

Widzisz, sam przyznajesz, ze takie przypadki się zdarzają. Nie ma co generalizować i w drugą stronę. Po prostu są i dobrzy i źli policjanci (chociaż z tymi drugimi miałem większą styczność).
  • Odpowiedz
@Airbooz: niestety kaleki system, z masą antyludzkich przepisów, wymaga od nich bycia złamasami, więc byli, są i będą tak odbierani. Nie zmienia to faktu, że w policji jest sporo dobrych ludzi, ale ostatecznie liczy się całokształt działalności danej instytucji.
  • Odpowiedz
  • 1
@Pantokrator tam jest młody zespół. Ludzie nie wypaczeni przez system. Stąd moja euforia. To też ludzie. Trocje checi i można czynić wiele dobrego. Dlatego zadzwoniłem podzielwoalem pochwalilem. To działa 1000x mocniej niz pajacowanie i januszowanie w konfrontacji ze strozami prawa
  • Odpowiedz
@niewierny:

Jak ktoś jest cepem i nie potrafi jeździć zgodnie z przepisami to łyka mandaty.
A nawet jak dostałem dwuktornie to po prostu przyjąłem i nie #!$%@?łem na policję jak #!$%@? patus bo wiedziałem, że złamałem prawo
  • Odpowiedz
Dlatego zadzwoniłem podzielwoalem pochwalilem. To działa 1000x mocniej niz pajacowanie i januszowanie w konfrontacji ze strozami prawa

@Airbooz: lecz się.

A nawet jak dostałem dwuktornie to po prostu przyjąłem i nie #!$%@?łem na policję jak #!$%@? patus bo wiedziałem, że złamałem
  • Odpowiedz