Wpis z mikrobloga

Mireczki jak mi któryś powie że polska #policja to zlamasy i patrzą jak udupic obywatela to będę bronił ich do upadłego. Dzisiaj ladowalismy sprzęt na zestaw i zadzwoniłem z prośbą o eskorte żeby odtamowac ruch bo to centrum #zakopane i ruch dzisiaj czyli w ferie na bogato. Pani dyspozytor bardzo miła, wysłała patrol. Za 3 minuty panowie na miejscu, kierowanie ruchem ogarnięte, odtorowali wyjazd i jeszcze szerokości pożyczyli. Po wszystkim zadzwoniłem i podziękowałem za postawę pro obywatelska. Polska Policja to nie tylko zlosliwcy zerujace na innych. To też ludzie i to pomocne. #czujedobrzeczlowiek #case #steyr #traktor
Pobierz
źródło: comment_vFYN0FHWQXNltTTzLAe3t17BsB4p0bgv.jpg
  • 93
@paramedic44: to tyle jeśli chodzi o teorię, a w praktyce problem na tym, że jazda zgodnie z przepisami uprzykrza życie wszystkim. kwestia szczęścia ile dostałeś/niesz mandatów bo nie da się, podkreślam, nie da się jeździć efektywnie zachowując przy tym wszystkie przepisy. niestety taka jest prawda, a policja na tym żeruje.

A nawet jak dostałem dwuktornie to po prostu przyjąłem i nie #!$%@?łem na policję jak #!$%@? patus bo wiedziałem, że
"jak chcesz to możemy ci dokładnie koleżankę przeszukać u nas w samochodzie, więc albo mandat albo się dalej bawimy i sprawa leci do sądu".

@SuchyBatman:

a potem wszyscy razem odlecieliście na smoku XD

@niewierny:

codziennie ofiarą policji pada tysiące normalnych kierowców i przyzwoitych ludzi

AHAHAH XDDDDD

Biedni kierowcy xDDD Jedziesz sobie spokojnie po bułki do sklepu i nagle HYC policja wyskakuje i ci wlepia mandat.
ZUPEŁNIE BEZ POWODU xDDD
I
@paramedic44: na tym kończymy dyskusję, jeśli nie potrafisz odróżnić tej subtelnej różnicy pomiędzy rygorystycznym trzymaniem się przepisów dla samego trzymania się przepisów, a optymalną jazdą to nie powinieneś siadać za kierownicę bo prędzej czy później coś sprowokujesz i albo ciebie będą zeskrobywać albo kogoś przez ciebie.
@SuchyBatman:

szkoda, że ciebie nie zeskrobali z macicy twojej matki.

No i właśnie o takiej patologii mówiłem wcześniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@niewierny:

prędzej czy później coś sprowokujesz i albo ciebie będą zeskrobywać albo kogoś przez ciebie.

hehe jestem bardzo ciekaw co mogę sprowokować jeżdżąc BEZPIECZNIE zgodnie z przepisami.

Sądząc po waszych wypowiedziach to bardzo słusznie was policja #!$%@?.
Powinna #!$%@?ć jeszcze pałami taką patolę bo
Powinna #!$%@?ć jeszcze pałami taką patolę bo do was inaczej normy społeczne nie dochodzą.

@paramedic44: Mam nadzieję, że jak już kiedyś wypełzniesz z piwnicy to pierwsze co ci się zdarzy, to właśnie #!$%@? pałką od policjanta. I rewizja osobista włącznie z zaglądaniem w odbyt, bo mu się wyda, że te czerwone oczka masz od narkotyków a nie od komputera a następnie postraszy, że jest przecież policjantem i ma prawo sprawdzić cycki
@paramedic44: dla ciebie świat jest chyba zero-jedynkowy, albo ktoś jeździ zgodnie z przepisami i jest wzorowym kierowcą, albo nie bo jest patolą i #!$%@? na policję zupełnie bez cienia racji xD
jesteś w stanie pojąć, że jest pełno absurdalnych ograniczeń, znaków i innych kretyńskich rzeczy, których nikt przy zdrowych zmysłach się nie trzyma?
bezpiecznie nie zawsze=zgodnie z przepisami. wyczuwasz takie drobne niuanse czy nie? ty jesteś ratownikiem medycznym, tak? chcesz mi
@paramedic44: jeszcze zależy jakie tam macie procedury, jeśli są ogólnie zarysowane to możesz się ich trzymać rygorystycznie, ale jak miałbyś każdy szczegół i ruch palcem nakreślony, a nad tobą czasami by ktoś stał i cię karał za każdą bzdurę to byś zrozumiał, że tak samo jest na drodze. policja czyha aż ktoś popełni jakiś drobny błąd żeby go ukarać. o to tylko mi chodzi. a ty od razu wrzucasz wszystkich do
@paramedic44: tak to sobie tłumacz januszu, dopóki ktoś Ci czegoś nie #!$%@? z piwnicy, a policja tego ciepłym moczem nie zleje. cóż, zazdroszczę, że najwyraźniej nikt Ci tej piwnicy do dzisiaj nie #!$%@?ł, zazwyczaj od takich drobnostek zaczyna się refleksja "ale przecież policja miała nam pomagać?".

Co Ci ukradli?