Aktywne Wpisy

Ytarka +48
Jeden rabin powie tak, drugi rabin dostanie padaczki a ja Wam powiem, że ten przedpokój nigdy nie czuł się lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°) i jeszcze krzesełko se machnęłam do kompletu. #czujedobrzeczlowiek
#pierdytarke
#chwalesie #art #tworczoscwlasna #mieszkanie #rysujzwykopem
#pierdytarke
#chwalesie #art #tworczoscwlasna #mieszkanie #rysujzwykopem
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Pandzior +100
#pkp #niewiemjaktootagowac
Czy w Polsce nawet kupowanie biletu na pociąg musi być takie skomplikowana?
Czy w Polsce nawet kupowanie biletu na pociąg musi być takie skomplikowana?
źródło: temp_file7672521702219847874
Pobierz

a mianowicie chciałem zrobić dziewczynie niespodziankę i trochę odświeżyć jej starego laptopa - wsadzić SSdka + dołożyć 2x więcej RAMu. Najpierw jednak wymyśliłem sobie, że rozbiore przedmucham sprężonym i wymienię pastę na procku. Okazało się, że ten jej Acer Aspire musi zostać praktycznie cały rozebrany, żeby się do tego procka dostać. W końcu wydłubałem, pastę wymieniłem, skręciłem i... D--A.
Kręci wentylator na parę sekund i laptop się wyłącza, po czym próbuje włączać na nowo i tak w kółko. Próbowałem rozbierać na nowo i sprawdzać piny, płyta główna wygląda na dobrą - nic nie spuchło, próbowałem uruchamiać z odpiętymi podzespołami (ram, dysk, bateria), z wpiętymi, żadna forma nie pomaga.
Jak myślicie co to może być? Mieliście podobny problem, czy tysiąc możliwych rozwiązań?
#naprawalaptopow #laptopy #serwispc #pomocy
@sprzedalem_konto_za_dyche: Tu bym problemu szukał. Lapek wykrywa RAM? RAM kompatybilny?
@papapytona: tak, to znaczy razem z radiatorem w całości
@AwizisieAkat: na to wygląda
@lupcyn: Mocowanie procesora? Mówisz o tej śrubce jednej zabezpieczającej? acer aspire 5742g - nic nie wydaje, kręci wentylator chwile i tyle
- Kochanie wymieniłem Ci dysk na SSD, dorzuciłem RAM-u i procek śmiga na turbo boost, niespodzianka!
- aha.....yyy.... no fajnie, kochany jesteś.
(gdzie tu chciałeś znaleźć profit?, rób jak pisał ManofGlass i kombinuj chłopie :)
A jak się nie uda, połóż wszystkie części na stoliku i udawaj, że nic nie wiesz na ten temat.Zapytany, powiedz, że Twoim zdaniem to tak już było.