Wpis z mikrobloga

• 2
Mirki, mam problem z autem. Przy jeździe po łuku pojawiają się wibracje całego auta ale tylko jeżeli łuk skręca w lewo. Pojawia się to przy wyższych prędkościach lub niskich prędkościach ale na ostrzejszym łuku. Na ten moment sprawdziłem luzy na kołach z prawej strony i ich nie stwierdziłem. Co mogę jeszcze sprawdzić i co może być przyczyną tych wibracji?
#motoryzacja #mechanikasamochodowa
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@poczekaj czy w przypadku łożyska nie powinny być luzy? Opony wyglądają dobrze, zmienione jesienią. Chyba pojadę na stację kontroli pojazdów.
  • Odpowiedz
@karele: nie zawsze bedzie luz, trzeba podniesc koło, zakręcić nim i słuchać czy nie szumi i czy czuć jakieś wibracje (podczas krecenia ptzytrzymnać drugą reką np spreżynę nad kołem i sprawdzić czy czuć wibracje)
  • Odpowiedz
@karele: Jedz na stacje kontroli pojazdow w sumie to dobry pomyl. Ja sam duzo rzeczy robie przy aucie ( w sumie to wszystko) ale z diagnozowac zawieszenia sam nie lubie i tez jezdze na stacje, duzo cie nie powinni skasowac (mAX 20-30 zl) a jezeli to łozysko to da sie na 100% stwierdzic w trakcie jazdy. a jezeli huczy przy skrecie w lewo to uszkodzone jest łożysko prawego kola bo
  • Odpowiedz