Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dlaczego ten koleś jest jeszcze tolerowany? Dlaczego "szeregowy poseł" nie zareaguje?

@pawel_tarnobrzeg: teorii jest kilka.

Ja osobiście uważam, dwa z nich za najbardziej przekonywujące:
- Macierewicz ma kwity na Kaczora;
- Macierewicz ma kwity na uwalenie sprawy smoleńskiej i w rezultacie
  • Odpowiedz
@pawel_tarnobrzeg: Kaczyński jest zakładnikiem Macierewicza a Macierewicz Misiewicza. Jeśli przyznają się, że Misiewicz jest niekompetentny to cała dotychczasowa polityka kadrowa, przetargowa i smoleńska Macierewicza wali się jak domek z kart. Jeśli wszystkie działania Macierewicza pójdą "jeść pączki" to opieranie polityki PiS na katastrofie smoleńskiej też się wali a Jarosław Kaczyński jako spadkobierca dzieła Lecha i mściciel też się już nie nadaje. Jeśli Jarosław jest szeregowym posłem to PiS się sypie,
  • Odpowiedz
teorii jest kilka.

@NapalInTheMorning: Mam trzecią teorię - PiS to jedna wielka zbieranina fanatyków i szumowin wobec czego Macierewicze, Misiewicze, Waszczykowskie, Pawłowicze, Piotrowicze i reszta sekty przebywają po prostu w swoim naturalnym środowisku i dobrze się z tym czują.
  • Odpowiedz
- Macierewicz ma kwity na Kaczora;

@NapalInTheMorning: jeżeli to co mówił Stonoga ma ziarno prawdy to by się zgadzało z kwitami. Nawet nie to, że niby dowód na homoseksualizm tylko, że coś tam w raporcie WSI było do czego wgląd miał właśnie Macierewicz. Dlatego ma taką autonomię mimo o-----------a. Jeszcze jest sprawa PC i uwłaszczenia, jakieś przekręty z czasów tworzenia się PISu, dlatego też ludzie z tamtych lat mają też
  • Odpowiedz
@k1fl0w: Inniejsza teoria: Macierewicz ma szafę teczek. Na różnych ludzi. Jaro daje mu wolną rękę bo wiadomo że odciąga swoim zachowaniem/wypowiedziami od spraw ważniejszych. Ale Maciar nie jest głupi - znalazł w swych szeregach oddanego partyjniaka bez przyszłości, któremu dał władzę, sławę, pieniądze. I teraz Misio swoim zachowaniem/wypowiedziami odciąga uwagę. I to wszystko bez przymusu. On po prostu taki jest.
  • Odpowiedz