Wpis z mikrobloga

Witam
2 tygodnie temu zamowilem tuner sat z niemiec do uk. Mimo ze wybralem dpd(bo byla tansza wysylka) sklep wyslal dhl-em. Czekam tydzien i nic... nie dali mi tracking number. Skontaktowalem sie ze sklepem i dostalem tracking number co sie okazalo ze paczka byla od kilku dni w Szawajcarii?!!!?? Jak mozna pomylic kraj destynacji UK ze Szwajcaria? Malo tego przez 3 dni wg tracking number byla proba doreczenia, ktore za drugim razem okazalo sie sukcesem. Jak to mozliwe zachodze w glowe bo sam pracowalem kiedys w sortowni paczek i wiem jak to sie odbywa i trzeba miec talent zeby dostarczac paczke w innym kraju z adresem i kodem pocztowym ktory nie istnieje. Oczywiscie interwencja w sklepie ponowna rozmowa z niemacami po ang. Za kilka godzin dostalem info ze rozmawiali z dhl w niemczech i w szwajcari i to blad w systemie, ktory zostnie naprawiony i paczka zostanie odeslana do UK. Przez te 3 dni DHL nie zrobil nic mimo tego ze sami przynzali sie do bledu i gdybym nie naciskal sklepu nadal bym nic nie wiedzial ale mysle OK(skoro byl to czwartek) pewnie w sobote najpozniej pn dostane paczke pewnie wyslal to teraz next day delivery zeby naprawic swoj blad. Jak bardzo sie pomylilem w swojej ocenie:/ Tracking number nie zmienil sie do niedzieli, do popoludnia. Wskoczylo info, ze paczka jest ponownie w niemczech niby we frankfurcie! Co kuzwa? transport paczki z ch do de zajal przeszlo 4 dni-normalne jaja. Myslalem ze wysla ja bezposrednio z CH do UK ale nie..... Malo tego dzis jest wtorek paczki jak nie ma tak nie ma. Kontaktowalem sie z DHL w UK - umywja rece bo nie ich oddzial wyslal paczke, DHL PL to samo. Do DHL DE nie moge sie dodzwonic z zagranicy bo numer lokalny maja. Dopadlem ich na facebooku i mowie oco mi chodzi info jakie uzyskalem ze przesylka jest na dobrej drodze i w tym tygodniu ja dostane ale ja mialem zapewnienie ze od 3-5 dni ja dostane liczac od czwartku zeszlego tygodnia. Nic na to nie poradzimy-prosze czekac. Malo tego po wpisaniu trackingu mam dodatkowe info w postaci International shipment number, ktory po wpisaniu w google(bo dhl go nie obsluguje) pokazuje mi amerykanska poczte i przesylka na odbrawie we frankfurcie. Kuzwa juz brak mi sil. DHL umywa rece nie polecam tej #!$%@? firmy kurierskiej. Mze ktos ma tam dojscia i jest w stanie mi sprawdzic co sie dzieje z moja przeslka?
#dhl #kurier
  • 1
@setka007: Pewnie wysłali jako DHL Paket (nie mylić z DHL Express). Jeśli jako DHL Paket to nie chcę straszyć, ale sobie jeszcze poczekasz. Podaj proszę numer przesyłki (może być na PW) to postaram się wskazać do kogo należy uderzać aby cokolwiek wskórać.