Wpis z mikrobloga

możesz podpowiedzieć gdzie kupić w miarę tani nóż szefa kuchni i jak dbać o jego ostrość?

@twardziel_psychopata:
Trollsky nie ma czasu na takie pierdoły, dlatego ja go zastępuję. Już spieszę z pomocą:
1) W każdym sklepie z nożami.
2) Najlepiej ostrzyć regularnie. Ewentualnie, jeśli masz dużo pieniędzy i mało czasu to możesz wyrzucać i kupować nowe. Ale to marnotrawstwo i nie pochwalam tego.
  • Odpowiedz
Bardzo ładny nóż. Pochewka też. Choć niestety wg mnie kolorystycznie do niego nie pasuje - inny odcień. Wiem, że trudno uzyskać identyczny kolor, dlatego do takiego noża dałbym po prostu czarną albo jasnobrązową - lepiej by się komponowało, niż różne odcienie zieleni. Tak że 7,5k bym za niego nie dał. Nóż za taką cenę powinien być doskonały ;P

• Odpowiedz
@Elryk: no tak tylko, że ja mam teraz fiskarsa i ostrzałkę taką co się jeździ nożem między 2 kółkami i to jest syf a nie ostre

chodzi mi o firmę, które robi przyzwoite noże w dobrej cenie żebym przez internet kupił i czym najlepiej ostrzyć, na patyku czy może na jakimś kamieniu
  • Odpowiedz
@jurek-xd przecież nikt takimi nożami nie kroi na codzień, tylko bardziej traktuje jako dzieło sztuki.

Równie dobrze mógłbyś zapytać po co ktoś kupuje obraz za milion, skoro równie dobrze można powiesić plakat z bravo xD
  • Odpowiedz
no tak tylko, że ja mam teraz fiskarsa i ostrzałkę taką co się jeździ nożem między 2 kółkami i to jest syf a nie ostre

chodzi mi o firmę, które robi przyzwoite noże w dobrej cenie żebym przez internet kupił i czym najlepiej ostrzyć, na patyku czy może na jakimś kamieniu

@twardziel_psychopata:
Fiskarsy nie są złe wg mnie. Jeśli chcesz coś trochę lepszego to polecam np. Victorinoxa. A jak Cię stać żeby
  • Odpowiedz
nie zdziwił bym się gdyby wygrany był wykopkiem :)

@Trollsky: pół wypłaty wydać na nóż i szczytną akcję to wcale nie tak dużo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz