Aktywne Wpisy

lukasj +70
Szczerze? Po tej aferze z KPO czuje się trochę jak frajer - wszystko w firmie finansuje za własne pieniądze (nigdy ani złotówki żadnej pomocy), a tutaj branża HoReCa dostaje kasę na jachty, samochody, solaria... I pewne nie tylko ja się tak czuje, bo to po prostu przekracza wszelkie granice absurdu i marnowania pieniędzy. To jest po prostu kpina. I na to idą nasze podatki. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Niedobry +101
Oho cieciembiorca zlodziej sie wypowiedzial.
J--------i...
J--------i...
źródło: 1000022422
Pobierz

Próbuję przerobić program do monitorowania parametrów sieci - netmon, który według mnie źle wyświetla ID BTSa.
Funkcja zbierająca ID siedzi w pliku netmongui.py, w linii 213 i odwołuje się do pliku cellinfo.py do linii 57, z której to po dbus (linie 49-51) pobierane są dane.
Według mnie problem polega na tym, że jako Cell ID pokazuje 4 ostatnie cyfry, co sprawdziłem używając BTSearch. Rozszerzanie pola GUI nie pomaga, wygląda na to, że tam po prostu są 4 cyfry.
Można to jakoś odczytać w całości ? Próbowałem klepnąć całe polecenie dbus w terminalu i python shell, ale krzyczy błędami.
#python #programowanie #nokia #n900 #maemo #linux #bts #siecikomorkowe
(dbus.Byte(0), dbus.UInt16(11022), dbus.UInt32(1234L), dbus.UInt32(1L), dbus.UInt32(260L), dbus.Byte(0), dbus.Byte(7), dbus.Int32(0))Opis do tego:
0 - Status