Wpis z mikrobloga

Jestem trochę zielony w #gielda ( #ekonomia ), jestem studenciakiem i chciałbym sobie kupić akcje CD PROJEKT RED bo wsumie dobrze rokują i tak z ciekawości. Co o tym sądzicie? Jak zacząć, co przeczytać?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mustafar69: No to albo się nie znasz, albo dobrze rokuje, wybierz jedno. Dlaczego dobrze rokuje ? Wiesz coś o nowym wieśku? bo jest droga ? Jak kurczaki w Tesco są po 50pln/kg to kupujesz ? no nie bardzo, kupujesz jak są po 5pln/kg z akcjami jest podobnie. Do przeczytania polecam Inteligentnego Inwestora Bena Grahama i Psychologie inwestowania Nofsingera.
  • Odpowiedz
@Mustafar69: Obecnie jeden z wyższych kursów, mały spadek ceny, niby dobre zapowiedzi na następne lata, ale mało konkretów. Może poczekaj do jakieś nowej premiery innego studia, wtedy kurs powinien spaść. Tak mi się wydaje ;))
  • Odpowiedz
@Gensek: chyba pisze wyraźnie że nie znam się na mechanizmach giełdy a raczej jej formalnych stronach. CD PROJEKT póki co dobrze rokuje i wydaje mi się że będzie tylko lepiej. #cyberpunk ceny akcji wzrosły po otrzymaniu nagród przez wieśka, a nie bezpośrednio w dniu premiery. Ale co ja tam wiem..
  • Odpowiedz
@Mustafar69: No o kupuj, prawie kady banak ma dom maklerski, gdzie masz konto ? Mozna to otworzyc przez internet. prowizje za zakup nie przekraczaja 0.5% albo ustalonej minimalnej kwoty -+3pln.
  • Odpowiedz