Aktywne Wpisy
wrzeczysamej +253
ja #!$%@? Ameryka to kraj trzeciego świata, chodzę se właśnie po dolnym Manhattanie i co chwilę jak nie stado szczurów przebiegnie przez ulicę to jakiś dziwak ubrany w worek na śmieci. no i ofc wszędzie #!$%@? moczem xd
Beszczebelny +124
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Strasznie #!$%@? mnie, że przez to bydło, które zdemolowało w dniach 1 - 2 stycznia kilka innych lokali, mieszkanie dziewczyny jednego z zamieszanych w sprawę, a i inne próbowało podpalić, Ełk ma teraz totalnie #!$%@?ą opinię. A szkoda, bo to jednak miasto turystyczne i perełka Mazur.
Kolesi z kebabu kojarzę. To nie zarośnięte arabusy, jak większość próbuje ich przedstawić, a goście w stylu stereotypowego informatyka. Swojego czasu jeden mnie nawet o ogień prosił, bo nie miał czym podpalić papierosa i jakoś nie zostałem zadźgany. Wszystko z kulturą, grzecznie, a godzina w sumie nieciekawa, bo coś koło północy. Dwie moje znajome tam pracowały; jakoś nie skarżyły się na swoich egzotycznych współpracowników. Kupa osób polecała ten kebab, miał opinię jednego z najlepszych w Ełku.
Dochodzi do morderstwa. Jak było naprawdę? Nie wiadomo, to ustali prokuratura. Jednak istnieją przesłanki, że Daniel - ten, który zginął - zawinął z baru te dwie Cole, a i przy okazji darł gębę. Zdarza się.
Doszło do zasmucającej rzeczy, bo pracownicy kebabu zareagowali niewspółmiernie do zdarzenia - doszło do bijatyki, któryś z nich dwukrotnie dźgnął chłopaka.
Jakie znaczenie ma ich narodowość, czy religia? O ile wiem, dwóch z czterech pracowników zwolniono z aresztu. Dwóm pozostałym postawione zostaną zarzuty. I bardzo dobrze - doszło do zabójstwa, powinna być kara. Co z tego, że byli muzułmanami? To nie był powód, dla którego chłopak zginął. Powodem były nerwy, które puściły i zachowanie samego Daniela.
Do zdarzenia doszło praktycznie na rogu ulic Armii Krajowej i Orzeszkowej. Sama ulica Orzeszkowa to - przynajmniej jej druga część - straszna patologia. Naprawdę - kupa dresów, hip hop na pełnej głośności z okien, Sebki w bramach, pijaczkowie. Nie raz, nie dwa, ktoś dostał tam w pysk tylko dlatego, że przechodził. Po tym zdarzeniu właśnie stamtąd (oraz, już później, z trzech osiedli - tzw. Chamowa, Konieczek i Baranek) pod kebab przyszły patusy. Słowo daję; połowę z zatrzymanych znam z widzenia. Z niektórymi kiedyś miałem styczność jeszcze w podstawówce. Powiedzmy sobie szczerze - większość z nich nie ma skończonego nawet gimnazjum. Bo po co? Najpierw doszło do demolki lokalu (który jest, swoją drogą, wynajmowany), obrzucenia całego budynku kamieniami (a nad lokalem mieszkają ludzie...), a potem nasza dumna, dresiarska brać zemściła się na policji. W jej stronę poleciały butelki, kamienie, skandowane były okrzyki "zawsze i wszędzie policja #!$%@? będzie". I co? To jest normalne? To jest słuszne?
Wczoraj sytuacja też była mocno zaogniona wbrew temu, co mówiono w mediach. Już od godziny 16 zbierała się tam znowu patolnia. Znowu ktoś coś wrzeszczał i skandował. Do Ełku ściągnięto kibiców Jagiellonii, ultrasi lokalnego klubu - Mazura Ełk - robią sobie używanie, a normalni ludzie się boją.
I tak wygląda ta cała sprawa. Macie swoją "lewacką prowokację".
#elk #elk #zamieszki #kebab ##!$%@?
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
Święte słowa, gdyby nie prowokował to by mu się krzywda nie stała
Turysta prędzej pojedzie do Giżycka niż do Ełku... ma tam więcej atrakcji. Co ma rozwój do turystyki ? :) Bo co ? Bo więcej zakładów pracy - jedyne wytłumaczenie tego, to po prostu "Ełk jest 5x większy".