Aktywne Wpisy

MonazoPL +95
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: millennium 900 zł
Pobierz
Blackhorn +390
Ale mnie krindż łapie za każdym razem jak sobie przypomnę jak nie rozumiałem PPK, posłuchałem kuców i się z niego wypisałem na 2 lata.
#gielda #oszczedzanie
#gielda #oszczedzanie

Powyższe metody zostały utworzone w commicie z jakże opisowym tytułem "branch update".
A zaryzykuję #programowanie #webdev #javascript #kod #programista15k #rakcontent #gorzkiezale
źródło: comment_FXXtYlJQUmAjF2CzAdcwcjRFVzJujTLt.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Kod ma być czytelny i działający (tutaj nie ma tego drugiego, a niepotrzebny if jest... niepotrzebny) i właśnie tego bym oczekiwał po "programiście 10k".
1. Owszem, przed definicją funkcji powinien wystąpić modyfikator dostępu, jednak nie jest to jakiś rdzeń systemu, więc nic się złego nie stanie jak go akurat tutaj zabraknie.
2. j/w
3. Powinien być i w moim rozwiązaniu jest.
4. No dokładnie to samo mu
@larvaexotech: pełno tutaj takich funkcji, niestety już za późno na zmiany i tłumaczenia...
Fajnie, że widzisz co można poprawić (chociaż główny aspekt gdzieś Ci umknął), ale niefajnie, że próbujesz robić to o co sam oskarżasz innych.
Natomiast niestety ze wszystkim innym nie potrafię się zgodzić.
1. Lepiej trzymać się zasady "zawsze" - bo dlaczego nie w zasadzie? Tylko nie chcę słyszeć słowa o tym że więcej znaków trzeba wstawić bo
@DiKey: Wiem że mój koment był nacechowany negatywnie, bo tak zawsze się nastawiam gdy ktoś wyśmiewa kolegę z branży bez wyraźnych powodów. No może oprócz tego, że kod nie działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
@larvaexotech: ja się trzymam, ale nie mam siły wymuszać tego na innych.
2. Tutaj wszystko jest raczej oczywiste, a projekt nie był dokumentowany od samego początku (dopiero teraz podczas refactoringu "core functionality" dodaję JSDoci), więc nie mogę tego nagle zacząć wymagać do każdej pomniejszej funkcji.
4. Jak napisałem wyżej - w Javascript jest to
@cevilo: nawet IDE da Ci przy takiej instrukcji podpowiedź, że może zostać uproszczona do return (variable == 'string1' || variable == 'string2' || variable == 'string3');
źródło: comment_IkKaJe6SyaGWsTuoORB3YeKk3Kc3gVg1.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora