Kupiłem na #allegro latarkę za 160 zł. Latarka okazała się bublem z aliexpress. Odeslalem do sprzedawcy i chciałem zwrot kasy bo nie działa. Sprzedawca odebrał przesyłkę ale nie chce oddać kasy bo twierdzi że ja rozkręciłem i widzi ślady majstrowania. Oczywiście to bzdura którą wymyśla sprzedawca aby nie oddać mi kasy.
@najlepszygrafik: trzeba było nie odsyłać tylko założyć spór na Allegro. Teraz możesz go postraszyć policją ale pewnie będzie to niska szkodliwość społeczna i umorzenie.
@czerwonyziemniak tak firma odstąpienia wszystko było ale ten bydlak wmawia że ja sam ją uszkodzilem. Dobry kit żeby nie zwracać kasy. @KosmicznyPolityk
@najlepszygrafik: pfff daj od razu negatywa i tyle 160zł to nie majątek, on niech się cieszy i odeśle tą latarkę. Jak przyśle wyślij pismo że odesłał inny egzemplarz czy też w innym stanie niż ty mu wysyłałeś i możecie się tak w kółko kłócić.
Sprzedawca odebrał przesyłkę ale nie chce oddać kasy bo twierdzi że ja rozkręciłem i widzi ślady majstrowania. Oczywiście to bzdura którą wymyśla sprzedawca aby nie oddać mi kasy.
Co mogę zrobić?
#zakupy #reklamacja #ecommerce #sklepyinternetowe #prawo
https://docs.google.com/document/d/1XFROHzbmVywQgK4HxWBTu-bQQufv5T0zzavJR01VVLE/edit?usp=sharing
@KosmicznyPolityk
Jak przyśle wyślij pismo że odesłał inny egzemplarz czy też w innym stanie niż ty mu wysyłałeś i możecie się tak w kółko kłócić.
Też można zadzwonić do uokik, po darmową poradę.
@czerwonyziemniak
@KosmicznyPolityk