Wpis z mikrobloga

Mirki z #warszawa, poszukuję sprawdzonego dostawcy internetu do mieszkania.

Zastanawiam się nad trzema opcjami:
- UPC
- Orange (światłowód)
- Vectra

Nie potrzebuję żadnych telewizji, pakietów z telefonem stacjonarnym i innymi takimi cudami. Fajnie by było się zmieścić w budżecie do 60 CBLN/miesiąc. Najważniejsza jest dla mnie stabilność łącza i szybkość ewentualnych interwencji obsługi.

Wołam #pytanie, #kiciochpyta w poszukiwaniu informacji i opinii użytkowników.
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jaszka: mają beznadziejną pomoc techniczną i kontakt z klientem. Ostatnio miałem awarię firmowego internetu, co prawda DSL, ale od nich. 2 tygodnie naprawiali. Milion telefonów z mojej strony bo z ich strony zero kontaktu, technik potrafił przyjść bez zapowiedzi, router stoi obecnie na pudełkach od telefonu bo technik stwierdził, że ich routery mają problemy z przepływem powietrza i tak mu będzie lepiej xD prosiłem, żeby kontakt był zawsze do 12.30
  • Odpowiedz
@Jaszka: ta, na szczęście z tego internetu możemy w dowolnej chwili zrezygnować i już negocjujemy z UPC warunki podłączenia. Niestety umowę na telefon prywatny przedłużyłem z 4 miesiące temu... :(
  • Odpowiedz
@Jaszka: Mam vectrę, ponad 3 lata. Poprzednio było UPC. Nie wróciłbym do UPC. (Upc na początku było ok, potem tylko gorzej, szczyt to naprawa telefonu w tydzień)
  • Odpowiedz
@Jaszka: Mam 120Mb/s z UPC w Wawie, płacę 5 dych za samego neta, wcześniej miałem też UPC przez kilka lat w innym mieście, żadnych problemów, wszystko działa bardzo stabilnie, osiągane prędkości są zgodne z deklarowanymi.
  • Odpowiedz
@Jaszka: Nie wiem czy jeszcze promocja akutalna, ale ja zakładałem Vectre w grudniu. Jak się zadzwoni na infolinię to dają 100/10 przy umowie na 2 lata za 40 zł miesięcznie. Po 2 latach zostaje w tej samej cenie.
  • Odpowiedz