Wpis z mikrobloga

Mirki z #warszawa, poszukuję sprawdzonego dostawcy internetu do mieszkania.

Zastanawiam się nad trzema opcjami:
- UPC
- Orange (światłowód)
- Vectra

Nie potrzebuję żadnych telewizji, pakietów z telefonem stacjonarnym i innymi takimi cudami. Fajnie by było się zmieścić w budżecie do 60 CBLN/miesiąc. Najważniejsza jest dla mnie stabilność łącza i szybkość ewentualnych interwencji obsługi.

Wołam #pytanie, #kiciochpyta w poszukiwaniu informacji i opinii użytkowników.
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jaszka: Za 80zł miesięcznie mam światłowód 300/30 do tego telefon stacjonarny i jakąś telewizję z dekoderem z hdd i w ogóle. Orange. Zadowolony jestem, ale to zapewne zależy od lokalizacji. Mieli jakiś czas temu spore problemy z jutubem, ale od jakiegoś czasu jest spokój.
  • Odpowiedz
@Jaszka:
Mam UPC. Ogólnie działa dobrze, jak nie działa, to szybko i bezkosztowo naprawiali (dwa dekodery wymienili tak). Z jakością internetu nie miałem nigdy problemów, przerw w dzialaniu mają niewiele.Tyle że chyba są najdrożsi.
  • Odpowiedz
@Jaszka: Ja byłem testerem Orange po światłowodzie, na początku było 200/20, teraz mam 300/30. Żadnych problemów z internetem. Tv to już inna bajka, ale skoro interesuje Cię tylko internet to nie będę opisywał błędów innej usługi :) Jedyny minus dla jednych, dla innych plus, IP zmienia się co 24h.
  • Odpowiedz
@Cash1337: obecnie nie mam jak bo to brat ma ftth 600 mbps, będę u niego to ci podeślę wynik, orange ma podpisane umowy z zagranicznymi operatorami w których ma limity na ruch, jest to fakt i tyle, znany problem od lat niestety i nie zanosi się na jego naprawę

bardzo często to USA ma się większe prędkości niż do reszty europy xD
  • Odpowiedz
@Jurigag: No własnie pamiętam, że w połowie roku były problemy z youtubem dosyć spore i z tego co pisali ludzie w necie to przez jakieś wąskie gardło we Frankfurcie. Ale to było z pol roku temu, trwało ze 2 miesiące i już jest spokój
  • Odpowiedz
Chyba się będę skłaniał ku UPS w takim razie. Wolę zapłacić kilka złociszy więcej a mieć pewność. Jak się ustabilizuje Orange to przemyślę sprawę :)

Dzięki wszystkim za opinie
  • Odpowiedz