Aktywne Wpisy
basayev +106
Viado +4
Najbardziej to mam bekę z ludzi którzy kupują wszystko na akumulator bo im się nie chce kabla rozwinąć albo elektryczne bo to eko. Nie dość że to 5 razy droższe to jeszcze słabsze i niebezpieczne. Samochód elektryczny, hulajnoga elektryczna, golarki, rower, odkurzacze, piły, nożyce do żywopłotu, szczoteczka elektryczna - wszystko na tych samych chińskich ogniwach. 20 ładowarek do każdego rodzaju sprzętu i ogromnie zagrożenie pożarowe którego nie są świadomi.
Mam znajomego strażaka
Mam znajomego strażaka
Moj #rozowypasek po powrocie z filipin poinformował mnie ze nie chce mieszkać w Norwegii i chciałaby wrócić na Filipiny. Na początku lekko mnie zamurowało, lecz po chwili zrozumialem, ze nadszedł czas na konkretne plany.
Pierwsze co musimy zrobić to kupić dom na Filipinach. Nie jest to duza inwestycja. Szukamy m4 w granicach 3mln PHP. Mamy juz kilka fajnych posesji na oku. Napisaliśmy juz do deweloperów. Według planu powinnismy spłacić chatę w 18 miesiecy. W tym czasie dom moze zarabiać na siebie - i to jest najlepsza opcja.
Na wakacje jedziemy do Manili lub Cebu poszukać miejsca na bar. Bo fajnie byłoby coś robić tam. Jezeli wszystko pójdzie zgodnie z planem kolejny sylwester juz bedziemy spędzać tam.
Jak to wyglada z mojej strony, mocno musze przycisnac ubera aby wyciagac conajmniej 100k miesiecznie plus spokojne dzialanie ze swoja firma, tak w razie W.
#uberoslo powoli zamykam tag, bo nie ma najmniejszego sensu. Samochodów raczej tez juz nie bede zmieniał!
Razem z Tin postanowiliśmy ze poprowadzimy razem tag #meandhim aby na bierząco zdawac relacje z tego co sie u nas dzieje (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Trzymajcie kciuki Mirki i Mirabelki aby mazenia sie spelnily.
#zagranico #emigracja #norwegia
Ps. W styczniu planujemy ślub, jeszcze tylko musimy podjac decyzje czy tutaj czy w polsce
@localgoodness: I z takimi planami też uważaj, bo jesteś jednym z tysięcy kolesi, którzy mieli takie pomysły i to w Tajlandii, gdzie obroty są zapewne dużo większe niż na Filipinach. A prawda jest taka, że tylko jeden na dwadzieścia barów się utrzyma dłużej niż rok, no chyba, że oferuje coś ekstra, coś co przyciągnie
No ale my nie o tym, więc wracając do Filipin - mi nie chodziło, że
Kibicuję i zazdroszczę :)
A co do baru, to jeśli masz jakieś doświadczenie to spoko, może się uda. Mówię tylko, że konkurencja jest bardzo duża i opłacalność może być mocno średnia :)
Komentarz usunięty przez autora
Intercyza/zabezpieczenia etc spokojnie, ma/bedzie miala tylko jedyna opcje - morderstwo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Chyba coś ci się #!$%@?ło pod kopułą.
@localgoodness: Tak z ciekawości jak to wygląda z jej strony? :)
Filipiny to obecnie mało ciekawe miejsce do życia...